06-04-2014 Nieuwkuijk 1 - Alem 1 3 - 0

Nieuwkuijk 1 - Alem 1    3-0    (0-0)

Alem houdt nieuwe koploper één helft onder de knie

Alem was zeker voor rust min­stens gelijkwaardig aan Nieuw­kuijk, door het verlies van Vlij­mense Boys de nieuwe koploper in 4F. Een minder tweede bedrijf deed Alem de das om.

Alem verloor zondag bij Nieuwkuijk, de nieuwe koploper in 4F. Het werd 3-0 voor de thuisclub. Een helft hield Alem de boel goed gesloten. “We kwamen daarna niet goed de rust uit”, sprak Alem-trainer Patrick Theuwis.
“Ik moest ook Niek van Lent en Dennis van Mook wisselen dus toen werden we ook niet sterker.” Theuwis voerde de wissels uit voorzorg door met het oog op de komende duels tegen directe concurrenten (HHC’09 en Maliskamp). Door het verlies en de overwinningen van HHC’09 en BZS zakte Alem weer terug naar de voorlaatste plaats.

"Na de rust hebben we de schroom van ons afgegooid. Het is een prachtmiddag geworden voor ons, want door het verlies van Vlijmense Boys zijn we nu koploper", aldus trainer Eddy Kok.
"In de eerste helft waren we qua veldspel beter, maar na de 1-0 kregen zij de overhand", had Alem-trainer Patrick Theeuwis gezien.

Na de rust gooide Nieuwkuijk alle schroom van zich af. „Daardoor ging de machine die al wekenlang lekker loopt weer als een tierelier draaien”, zag een dik tevreden trainer Eddy Kok.
Max Raijmakers opende de score, Brent de Wijs nam de overige twee treffers voor zijn rekening. Raijmakers, die al 33 keer scoorde, zal nog hooguit twee wedstrijden meedoen. Daarna gaat de spits stage lopen in Nieuw-Zeeland. In eerste instantie was er sprake van Duitsland, dan had de aanvaller op zondag nog op appèl kunnen verschijnen. Kok zit er niet mee. „Als je zo’n kans krijgt, moet je hem grijpen. We gunnen het Max van harte.”

47e Minuut
Max Raijmakers
87e Minuut
Brent de Wijs