23-02-2014 Alem 1 - BZS 1 0 - 3

Alem 1 - BZS 1    0-3    (0-1)

Alem bewijst zichzelf een slechte dienst

Alem heeft zondag de kans laten liggen om de voorlaatste plaats te verlaten. In een direct duel klopte ‘concurrent’ BZS de ploeg van trainer Patrick Theuwis met 0-3. En hiermee werd het gat tot de ploeg uit Beusichem groter in plaats dat er op de ranglijst stuivertje werd gewisseld.

“Een zware tegenvaller”, vond ook trainer Theuwis. “Het was niet best. En dan druk ik me mild uit. Er lag een bepaalde loomheid over het team en daar kwamen we niet meer over heen.” Alem zal nu snel successen moeten boeken. In het andere geval zal het vege lijf waarschijnlijk via de nacompetitie gered moeten worden.

Alem leverde geen strijd en verloor. „Ik heb in de rust iets omgezet, maar dat mocht niet baten”, aldus Alem-trainer Patrick Theuwis.
Patrick Theuwis: "Er was geen beleving en strijd bij mijn spelers."

In de 4e klasse F Zuid 1 debuteerde nieuwe trainer Jacques Cornelissen met een zege. Zijn ploeg BZS won de zespuntenwedstrijd bij het op een nacompetitieplaats staande Alem met 0-3 en neemt nu afstand van die ploeg.
Voor rust werd het 0-1 door verdediger Lars Mulder die een hoekschop van Casper Ehlhardt bij de tweede paal binnenschoot. Een kwartier na rust schoot Ehlhardt van 25 meter in de loop raak: 0-2. Na een uittrap van doelman Koen Duyx tekende Robin Huisman voor de 0-3 eindstand.

BZS won met 0-3 bij Alem en verschafte zich door deze uiterst nuttige zege op een van de directe concurrenten weer wat lucht in de strijd om de voorlaatste plaats in de vierde klasse F Zuid 1.
Het was tevens de debuutwedstrijd van de nieuwe trainer Jacques Cornelissen, die meteen met een overwinning in Beusichem is begonnen. Het hobbelige veld speelde beide ploegen danig parten. Alem is dat veld natuurlijk gewend, maar BZS had toch wel moeite. Want balbezit duurde niet erg lang en de passing was onder de maat.
BZS was wel de betere ploeg en bracht dat ook op het scorebord uitdrukking. Het was de mee naar voren gekomen verdediger Lars Mulder die de bal, na een hoekschop van Casper Ehlhardt, bij de tweede paal in het dak van het doel schoot: 0-1. Daarvoor had BZS een drietal vrije trappen nogal knullig verprutst. Na een goed uur spelen werd het 0-2 door Ehlhardt. Die nam de bal in de loop vol op de schoen en van zeker 25 meter verdween de bal diagonaal in de touwen.
Dat was wel de beslissing, al werd het ook nog 0-3. Na een verre uittrap van doelman Koen Duyx ging Robin Huisman er achter aan en nam de bal ineens op de pantoffel. Als een bom sloeg het speeltuig in en BZS had de drie punten in de tas.

45e Minuut
Lars Mulder
69e Minuut
Casper Ehlhardt