16-02-2014 Hurwenen 1 - Alem 1 0 - 1

Hurwenen 1 - Alem 1    0-1    (0-0)

Hurwenen moet eer aan Alem laten

Hurwenen moest het zondag in de derby met Alem afleggen. Het werd 0-1 voor de bezoekers. Het duel ging soms op het scherpst van de snede. Tweemaal laste de scheidsrechter een soort afkoelingsperiode in.

“Heel belangrijke punten. En dikverdiend”, aldus Alem-trainer Patrick Theuwis. “Alleen hadden we met drie of vier goals verschil moeten winnen.” Davy Baars werd matchwinnaar. Hij scoorde vanaf de stip nadat Gijs Sars onderuit was gehaald. Eerder miste Martijn Leerintveld al een strafschop en was er verder een afgekeurd doelpunt van Gijs Sars.
Hurwenen-trainer Piet van Lent was realistisch: “Handhaving wordt nu moeilijk. We hebben echt verdiend verloren. We wisten geen kansen te creëren.”

In een hectische derby in de vierde klasse F trokken de bezoekers uit­eindelijk aan het langste eind. Na een uur scoorde Davy Baars uit een strafschop, maar daarvoor had de scheidsrechter al een Alems doelpunt afgekeurd en mis­ten de gasten een penalty. Vanwe­ge de hectiek die hierop volgde, legde de scheidsrechter tweemaal de wedstrijd kort stil.
Hurwenen-trainer Piet van Lent: "Een echte derby, waarin de scheidsrechter tweemaal het spel stillegt."
Alem-trainer Patrick Theuwis: "We zijn erg blij met de drie punten; die waren vandaag het belangrijkst."

65e Minuut
Davy Baars