26-01-2014 SCR 1 - Alem 1 2 - 1

SCR 1 - Alem 1    2-1    (1-0)

Nipt verlies voor Alem

Alem leed tegen SCR een minimaal verlies (2-1). “Een beetje onverdiend”, formuleerde Alem-trainer Patrick Theuwis. “Maar ja daar koop ik niets voor.

” Bij Alem gaat de bal nu net er naast die er vorig seizoen net in ging. Theuwis: “Je kent het wel. Alles zit nu tegen. We krijgen ook mogelijkheden om te scoren maar hij wil er gewoon niet in. We werken er wel hard voor en dan is het jammer dat je dan niet beloond wordt.” Niek van Lent scoorde voor Alem. Rick Leerintveld kreeg nog rood wegens natrappen en zodoende moest Alem ook nog een poos met tien man tegen SCR optornen.

Een gelijkspel was zeker verdiend geweest, vond Alem-trainer Patrick Theuwis. "We hebben er hard voor ge-werkt en genoeg kansen gecreëerd. Alleen met het scoren hebben we moeite." Zelfs de laatste twintig minuten met tien man, na rood voor Rick Leerintveld wegens natrappen, was Alem beter.
Ook aan kansen in die fase geen gebrek, maar de gelijkmaker kwam niet op het scorebord. De grootste mogelijkheid kwam vlak voor tijd op naam van DannyWuits, wiens indraaiende hoekschop ternauwernood van de lijn werd gehaald.

SCR won met 2-1 van Alem. Door deze nuttige zege nemen de Rijswijkers afstand van de gevarenzone in de
vierde klasse F Zuid 1
Er stond flink wat druk op de wedstrijd, want beide ploegen moesten winnen om onderin weg te komen. Goed voetbal viel er niet te bespeuren in Rijswijk.
Alem was eigenlijk de minst slechte en had wel een punt verdiend. SCR speelde rommelig en kwam zelden tot een gelukte combinatie. Vijf minuten voor de pauze schoot Tim Schipper de bal met links in de kruising: 1-0.
Alem kwam direct na de pauze langszij. Alem-doelman Joost Stoof hielp SCR aan de zege. Hij sloeg in de 55ste minuut een vrije trap van Toon Nieuwenhuizen in het doel: 2-1. Bij Alem kreeg Rik Leerintveld rood voor natrappen.

SCR won met veel pijn en moeite met 2-1 van de naaste concurrent Alem en verschafte zich daarmee lucht in de strijd om de onderste plaatsen in de vierde klasse F Zuid 1.
Beide ploegen moesten winnen. Alem ging wat gemakkelijker met de druk om. Die ploeg voetbalde gewoon beter dan SCR, dat verkrampt speelde en nauwelijks tot een goede combinatie in staat bleek.
Veel gevaar voor beide doelen was het niet. En als dat al eens het geval was dan gingen daar fouten van de verdedigers aan vooraf. Na een hoekschop van Toon Nieuwenhuizen werd de bal uit het strafschopgebied gekopt. Tim Schipper nam met rechts aan en schoot met links. Het schot was niets een zo hard, maar wel loepzuiver in de kruising: 1-0 vijf minuten voor rust.
Binnen drie minuten na rust maakte Alem uit een vrije trap 1-1. SCR wankelde daarna, maar kreeg zeven minuten later de hulp van de Alemse doelman Joost Stoof. Bij een ongevaarlijke vrije trap van Nieuwenhuizen gaf de doelman een soort set up en legde de bal in zijn eigen doel: 2-1.
Ondanks dat Alem door het wegsturen van Rick Leerintveld met een man minder was moest SCR ver terug. Met uitvallen had Nieuwenhuizen voor de beslissing kunnen zorgen. Hij miste een paar keer opzichtig.