15-12-2013 Alem 1 - Vlijmense Boys 1 1 - 3

Alem 1 - Vlijmense Boys 1    1-3    (1-1)

Alem werkt hard maar moet toch hoofd buigen voor koploper

Alem ging tegen Vlijmense Boys (1-3 verlies) met opgeheven hoofd van het veld. Het bood knap partij aan de koploper.

Met B-junior Daav van Mil op het doel – hij verving de in de warming up geblesseerd geraakte Bram van der Zande – kwam Alem al gauw op achterstand maar kon het voor rust nog langszij komen. “Een foutje in de verdediging leidde na de hervatting tot 1-2 en vervolgens verzuimen wij helaas de 2-2 te maken waarna Vlijmense Boys het wel afmaakt”, aldus Alem-trainer Patrick Theuwis. “Maar ik kan niet anders zeggen dat ze er keihard voor gewerkt hebben”, voegde Theuwis nog toe. Niek van Lent zorgde voor rust nog voor de 1-1 ruststand.

De bezoekers zijn koploper en vol­gens Alem-trainer Patrick Theu­wis was dit goed te zien. Toch ble­ven de gastheren lang in de wed­strijd. „Niek van Lent maakte in de eerste helft gelijk en na rust kreeg Gijs Sars een kans op de 2-2”, vertelde hij. „Vlak nadat hij zijn kans miste, scoorde Vlijmen­se Boys helaas voor de derde keer.”
Bij Alem stond de vijftienja­rige Daav van Mil op doel.

Op een lastig bespeelbaar veld heeft koploper Vlijmense Boys een fraai einde gebreid aan de eer­ste competitiehelft. Pas na de rust kon het verschil worden gemaakt toen voor een andere tactiek werd gekozen: snel de dieptepass hante­ren. Johhny de Nies en Robin Pa­rijs loodsten de Boys naar hun tiende zege in twaalf duels. „We wilden per se winnen om met een goed gevoel onder de kerst­boom te zitten”, aldus trainer Jean Falkenburg.