08-09-2013 HHC'09 1 - Alem 1 1 - 1

HHC'09 1 - Alem 1    1-1    (1-0)

Alem opent met een puntje

Alem hield tegen HHC’09 aan haar debuut in de vierde klasse een puntje over (1-1).
“Dikverdiend. We zijn blij met het puntje”, sprak Alem-trainer Patrick Theuwis.
“Na tien minuten kwamen we achter maar gaven voor de rest niets weg. Omdat het scoren ons moeilijk af gaat, duurde het lang voor we gelijk kwamen. We hadden wel de hele tijd het gevoel dat er iets meer in zat.”
Davy Baars mocht tien minuten voor tijd tenslotte vanaf de elf de trekker overhalen nadat Jeffrey Kollenburg neergehaald was.

Een dik­verdiend gelijkspel”, oordeelde Alem-trainer Patrick Theuwis. „We hebben weinig weggegeven en zijn blijven zoeken naar de ge­lijkmaker.” Dat doelpunt viel tien minuten voor tijd vanaf elf meter: Davy Baars benutte de penalty.

HHC, dat dit jaar mikt op een plaats in de middenmoot, kon zich geen be­tere start wensen. In de derde mi­nuut legden Ronald van Bijnen en Carlo Eijkemans een prachtige combinatie op de mat. Marco van Bijnen was het eindstation. Hij te­kende voor het eerste competitie­doelpunt van de Heusdenaren.
Een enorme opsteker, toch kon de gastheer de score niet uitbreiden. „Alem moest komen”, zag trainer Tonny Coenen, die maar amper mutaties kent in zijn selectie, „Daardoor kwam er meer ruimte. Daar hebben we jammer genoeg te weinig mee gedaan.” Alem rook dat er wat te halen was. En dat bleek. Daar hadden de bezoe­kers wel een HHC-been voor no­dig: een te laat ingezette tackle binnen de beruchte lijnen. De toe­gekende strafschop betekende de gelijkmaker. „Met dat gelijkspel kan ik leven”, aldus Coenen.

HHC’09 moest de punten delen met Alem. Uit een prachtige aanval met beginpunt Ronald van Bijnen zette tussenstation Carlo Eijkemans zijn ploegmaat Marco van Bijnen vrij voor de Alemse keeper. Dat betekende 1-0.
Vlak voor tijd kwam Alem nog langszij. Een speler van Alem werd neergehaald binnen de zestien meter en de bal ging op de stip. Dat betekende 1-1. Trainer Tonny Coenen was niet helemaal tevreden met het punt. “Als je vijf minuten voor tijd nog de tegentreffer krijgt, is dat altijd zuur”, aldus de trainer van HHC’09.