27-08-2013 Alem 1 - Asperen 1 1 - 2

Alem 1 - Asperen 1    1-2    (1-1)

Onnodig en onverdiend verlies van Alem

Alem verloor vanavond op eigen veld onnodig en onverdiend van zaterdag vierdeklasser Asperen
De van een kruisbandoperatie herstellende Jaap van Boxtel zag zijn team in de slotfase verliezen.
Voetballend was Alem zeker de bovenliggende partij, maar had moeite met het fysieke en bij vlagen harde spel van Asperen.
In de negentiende minuut werd Gijs Sars door twee Asperense verdedigers in het strafschopgebied onderuitgeschoffeld, maar de zwak fluitende scheidsrechter van der Leij liet doorspelen en Asperen profiteerde optimaal van de Alemse protesten door in de tegenaanval 0-1 te scoren.
Twintig minuten later leverde een volgende aanslag op Sars wl een penalty op, beheerst benut door Davy Baars: 1-1.
Vijf minuten voor rust kwam Alem bijna op voorsprong. Na een prima aanval over Koen van Kessel en Niek van Lent, schoot Martijn Leerintveld nt over.

Meteen na rust weer een grote Alemse kans en hoewel iedereen dacht, dat Davy Baars de bal in het doel zou lopen, hobbelde de bal aan de verkeerde kant van de paal naast het doel. Even later wordt een schot van Martijn Leerintveld door een Asperense verdediger bijna in eigen doel gewerkt, maar weer rolde de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal... Een geplaatste bal van Bart van Lent wordt door de Asperense doelman schitterend uit het doel getikt.
Na dit eerste kwartier in de tweede helft werd de wedstrijd door veel irritatie in het veld steeds rommeliger. Asperen wordt sterker en Alem keeper Joost Stoof moet op een van dichtbij ingeschoten bal redding brengen.
Uit het niets komt Alem vlak voor tijd op achterstand, wanneer Asperen bij een van haar spaarzame aanvallen doel treft.
Alem perste er nog een slotoffensief uit, in de veertigste minuut is Alem dicht bij de gelijkmaker, maar het schot van Tim Hanegraaf word door de Asperense keeper gestopt. In blessuretijd wordt Rick Leerintveld zeker een meter binnen het strafschopgebied neergelegd, maar scheidsrechter van der Leij besluit de bal erbuiten te leggen. De vrije trap wordt door Niek van Lent overgeschoten.

Aanstaande zondag wacht de laatste wedstrijd tegen Ophemert en dan zit het bekeravontuur er voor Alem dit jaar op.

19e Minuut

37e Minuut
Davy Baars
82e Minuut