17-03-2013 Alem 1 - Hurwenen 1 2 - 1

Alem 1 - Hurwenen 1    2-1    (2-0)

Alem bezorgt Hurwenen eerste nederlaag

Alem versloeg gisteren het nog ongeslagen Hurwenen. De kop­loper had tot dusver slechts één keer gelijk gespeeld, thuis tegen Heerewaarden, en de overige der­tien duels gewonnen.

Sluitpost Joost Stoof van Alem heeft net als zijn tegenstander verzorging nodig na een ongelukkige botsing in het beladen treffen.

Hurwenen-trainer Piet van Lent was na afloop heel rustig. „Ik ben natuurlijk niet blij met het ver­lies, maar je weet dat het een keer gaat gebeuren. De spelers raakten ook niet gefrustreerd, want zo’n wedstrijd kan een kaartenfestijn worden en daar heb je de rest van het seizoen last van. Iedereen bleef rustig en bij ons is er nu niet opeens paniek. Wij staan ze­ven punten voor op Alem en heb­ben een duel minder gespeeld.
Dus we staan er nog steeds goed voor. Het is afwachten hoe de spe­lers deze nederlaag verwerken, maar hopelijk zien ze het als een leermoment. Op de training zag je de gemakzucht erin sluipen en dat trok zich door in de eerste helft. We begonnen veel te slap.”

Alleen doe je Alem tekort om de oorzaak van de nederlaag alleen te zoeken in het slappe begin van Hurwenen. De thuisploeg liet een prima eerste helft zien en begon in tegenstelling tot Hurwenen agressief. De zeventienjarige Lars Steenbekkers hield spits Kevin de Vries goed in de gaten en gaf hem nauwelijks ruimte.
Na ruim een kwartier voetballen kopte Gijs Sars een voorzet vanaf rechts in en zette Alem daarmee op voorsprong. Dertien minuten later volgde een bijna identieke si­tuatie, maar nu was het Jochem van Mil die de bal binnen knikte.
„Wij waren het eerste uur de bete­re van de twee”, zag Alem-leider Tonny van Lent.
„In de rust zeiden wij dat onze spelers zo door moesten gaan.

Wij bleven Hurwenen vroeg on­der druk zetten. Alleen maakte Kevin de Vries na een fout van ons na een uur spelen de 2-1.
Toen gingen wij achteruit lopen en daardoor kwamen wij in de problemen.”
Hurwenen ging va banque spelen en hanteerde in de slotfase de lang bal.

De thuisploeg stond onder druk, maar doelman Joost Stoof bracht een aantal keer uitstekend red­ding. „Wij zijn ontzettend blij met deze drie punten”, liet Tonny van Lent weten. „Dit brengt ons weer dichter bij de vierde klasse.
Onze doelstelling is om recht­streeks te promoveren en daar­voor moeten we bij de beste twee eindigen. Het gat met Hurwenen is nog erg groot. Er moet een won­der gebeuren, willen wij kam­pioen worden, maar je weet het nooit.”

Piet van Lent dacht niet aan dat scenario. „Bij winst hadden wij al met één been op de kar gestaan, maar dat komt wel. Wij gaan voor het kampioenschap en als dat niet mocht lukken dan neem ik dat mijzelf kwalijk. Dan heb ik het niet goed gedaan.”

Alem liet koploper Hurwenen voor het eerst dit seizoen struikelen. Het werd op sportpark De Oude Maas 2-1 voor de thuisclub. “Het moet een keer gebeuren al had ik natuurlijk liever niet verloren van Alem”, vertelde Hurwenen-trainer Piet van Lent.

“In de eerste helft hebben we het af laten weten. Toen was Alem veel agressiever.” Met twee rake kopballen (eentje van Gijs Sars en eentje van Jochem van Mil) nam de thuisclub afstand (2-0). “We hadden een sterke eerste helft”, oordeelde Alem-trainer Patrick Theuwis. Hurwenen kwam na de hervatting wel beter uit de startblokken. Kevin de Vries vond het net (2-1). “We hadden nog meer kunnen scoren. Een gelijkspel was beter geweest”, vervolgde Van Lent. Alem-trainer Theuwis hoopt dat zijn ploeg nu de lijn doortrekt. “Proberen de tweede plaats vast te houden. Het zijn nog acht wedstrijden met een aantal derby’s. We moeten op onze hoede blijven.”

Foto's: © v.v. Alem - Piet van Boxtel

v.v. Alem LIVE
(door Kevin Broekmeulen)
00'    Vanmiddag de topper in de 5e klasse F.... 14.30 uur Alem1-Hurwenen1 zorg dat je erbij bent!
00'    De nummers 1 en 2 treffen elkaar deze middag
00'    Het sportpark begint vol te lopen, de wedstrijd gaat zo beginnen
08'    DOELPUNT! vrije trap Roy Muller word diagonaal ingekopt door Gijs Sars 1-0
19'    Vrije trap van Kevin de Vries (hur) beland op de lat
25'    Je voelt aan alles dat dit een wedstrijd is die ergens om gaat... De spanning is voelbaar 33'    Muller mist kans van 9m...
35'    Sars mist kans van 5m...
37'    DOELPUNT! van Mil knikt de 2-0 binnen nadat de keeper van Hurwenen grabbelde
45'    Het is rust. Alem leid met 2-0
59'    Hurwenen maakt de aansluitingstreffer. Na terugleggen werkt Kevin de Vries de bal in het doel 2-1
85'    In de 85e minuut wordt er gestaakt...
86'    Na 6 minuten koel-periode gaan we weer verder
88'    Met nog een paar minuten te spelen is het overleven voor Alem
90'    Alem trekt de punten over de streep... 2-1