06-11-2011 Alem 1 - Heerewaarden 1 6 - 1

Alem 1 - Heerewaarden 1    6-1   (2-1)

Alem geeft Heerewaarden na rust het nakijken

Alem verspeelde vorige week de periode door te verliezen bij RK­TVC. Wie dacht dat de thuisploeg daarom van begin af aan iets recht wilde zetten, kwam bedrogen uit.
In de eerste helft speelde Alem lichtzinnig tegen de nummer laatst. De spelers schrokken pas wakker toen Marien van Tussen­broek uit een vrije trap de gelijk­maker binnenschoot. Na rust werkte de spelers van Patrick Theu­wis hard en hielden ze het veld breed. De verdedigers van Heere­waarden konden het niet meer be­lopen, waardoor Alem de score kon opvoeren.

Het zag er in de eerste helft niet naar uit dat Alem met 6-1 van Heerewaarden zou winnen. Het stond na 45 minuten ‘slechts 2-1’. “We speelden in een veel te laag tempo”, beoordeelde Alem-trainer Patrick Theuwis de eerste periode. Heerewaarden-trainer Tiny de Groot had in die fase wel genoten. “We startten aardig en maakten het de koploper moeilijk. In de eerste helft zat er weinig verschil in”, aldus De Groot. Voor rust scoorde Niek van Lent voor Alem tweemaal. Marien van Tussenbroek (assistent-trainer van GVV’63), die de vakantievierende aanvoerder Marco van Hoften verving, trof doel voor Heerewaarden.
“In de pauze heb mijn mannen gezegd hoe ik er over dacht. Gelukkig pakten ze het na rust goed op. Er werd eindelijk gespeeld en gestreden zoals ik het graag zie”, zag trainer Theuwis zijn Alem in de tweede helft orde op zaken stellen. Jochem van Mil en Kevin Broekmeulen tilden de score naar 6-1.
Heerewaarden moest lijdzaam toezien. “Omdat we voor rust niet de mindere waren had ik er na rust meer van verwacht”, stelde Heerewaarden-trainer De Groot. Dat was dus een teleurstelling. Maar De Groot moest meer teleurstellingen incasseren. “Een paar minuten voor rust hoorde ik dat jeugdspeler Jimmy Ringelenstein een dag eerder ook al een wedstrijd met de A-junioren had meegedaan. Dat vond ik geen stijl. Je bent weken bezig om er iets leuks van te maken en dan gebeurt dit”, verzuchtte De Groot die in de tweede helft zijn jeugdspeler met een vrij ernstige blessure ook nog eens uit zag vallen. Door het verlies van Wadenoijen nestelde Alem zich weer mede aan de kop in 5G.