09-10-2011 Alem 1 - Ophemert 1 4 - 0

Verslag:
Alem 1 - Ophemert 1    4-0   (3-0)

Alem ondanks winst niet tevreden

Koploper Alem behaalde zijn vierde achtereenvolgende overwinning.
Tegen Ophemert kwam de thuis­ploeg niet in de problemen en speelde het bij momenten lichtzinnig.


Broekmeulen: ‘Doel is topscorer van Bommelerwaard worden.’
Het kan niet iedere week feest zijn. Dat bewezen Alem en zijn topscorer Kevin Broekmeulen zondag maar weer eens. Een week eerder had Broekmeulen met zeven treffers zijn ploeg nog naar een klinkende overwinning op MEC’07 geholpen. Tegen Ophemert was het allemaal wat minder. Desondanks won Alem met 4-0 vrij eenvoudig en pikte ook Broekmeulen weer zijn goaltje mee.
Het was alweer het zestiende doelpunt in zes wedstrijden van de pas 20-jarige spits. Daarmee kwam Broekmeulen weer een stapje dichter bij zijn persoonlijke doel voor dit seizoen: topscorer worden van de Bommelerwaard. “Uiteraard moeten we iedere wedstrijd eerst zorgen dat we winnen, maar als je zoals vandaag in de rust met 3-0 voor staat, dan probeer ik wel zo vaak mogelijk te scoren”, gaf Broekmeulen na afloop aan. “Hoe veel doelpunten ik dit seizoen ga maken? Dat is altijd gevaarlijk om te zeggen. Wilco van Heusden van Zuilichem werd vorig jaar met 29 doelpunten topscorer. Als ik er nu dertig maak moet het dus lukken.”
Zoals gezegd was Broekmeulen, en met hem heel Alem, zondag niet echt op dreef. Op het door de regen glad geworden veld had de ploeg moeite om Ophemert te overrompelen. Alem had wel het meeste balbezit en veruit de meeste kansen, maar tot echt goed voetbal kwam de ploeg niet. Alem had zondag echter het geluk van de koploper aan zijn zijde. Bij de eerste twee doelpunten hielp de aanvoerder van de gasten een handje mee door de bal achter zijn eigen doelman te werken. De 3-0 vlak voor rust kon de thuisploeg wel op het eigen conto schrijven. Broekmeulen bereikte de vrijstaande Roy Muller die de bal beheerst in de hoek schoof. Ondanks die voorsprong was Alem-trainer Patrick Theuwis in de rust niet tevreden. “We voetbalden gewoon niet goed”, gaf de oefenmeester aan. “Er werd hard gewerkt, maar het tempo en de handelingssnelheid lagen te laag. Ook op een moeilijk bespeelbaar veld moet je snel proberen te spelen.”

Tien minuten na rust wist Broekmeulen dan toch zijn doelpunt te maken. Ook deze treffer was enigszins fortuinlijk. Na een voorzet van rechts verdween de intikker van Broekmeulen via de doelman in de hoek: 4-0. Met dit ene doelpunt nam de spits geen genoegen. Hij zocht duidelijk naar meer, maar het zou niet lukken. Tot zicht- en hoorbare frustratie van Broekmeulen zelf. “Zonder arrogant te willen klinken, hoop je tegen een laagvlieger als Ophemert toch op twee of zelfs drie doelpunten. Vooraf zagen we deze wedstrijd ook al een beetje als een gedane zaak. Dat mag niet en dat is misschien ook wel de reden van ons slechte spel.” Theuwis had weinig problemen met het gemopper van zijn goaltjesdief. “Dat hoort bij voetballers die niet goed in de wedstrijd zitten. Hij kan nog veel leren. Als je niet in de wedstrijd zit, moet je zelf zorgen dat je erin komt. Dat kan door veel van positie te wisselen en je acties te blijven maken.”

Het proces om beter te worden staat voor Theuwis centraal. “Ik wil eerst dat we goed voetballen en dan komen de resultaten vanzelf. Om een klasse hoger te kunnen overleven, moet het voetbal ook beter zijn dan in deze vijfde klasse. Dat ik niet snel tevreden ben hoort bij dit proces.” Broekmeulen roemt zijn trainer om die eigenschap. “Vorige week tegen MEC’07 stonden we op een gegeven moment met 5-1 voor, maar dan staat hij nog steeds te tieren langs de lijn. Dat lijkt raar, maar het is wel zijn kracht en maakt hem voor ons een goede trainer.”
Wat ondanks de verbeterpunten blijft staan zijn de zestien doelpunten in zes wedstrijden. Een uitstekend gemiddelde van bijna drie goals per wedstrijd. “Natuurlijk is Kevin voor ons een geweldige voetballer, doelpunten zijn belangrijk”, besefte ook Theuwis. “Hij is voor ons een fantastische spits.” Hoe lang Broekmeulen bij Alem blijft is een veel gestelde vraag. Hij rook bij Nivo Sparta al even aan een hoger niveau, maar miste zijn vrienden. Broekmeulen: “Ik weet het ook echt nog niet. Ik ben niet voor niets terug gekomen naar Alem. Misschien blijf ik nog wel tien jaar.”

Tegen koploper Alem verloor Ophemert met duidelijke 4-0 cijfers, maar trainer Piet Verbeek was niet ontevreden. “We hebben goed meegevoetbald”, vond Verbeek. “We krijgen door fouten doelpunten om de oren en na rust hebben we kansen gehad om te scoren.” Bij de eerste twee treffers werd de thuisploeg geholpen door Ophemert-aanvoerder Jurgen van Laviere, die zijn eigen doelman twee keer onfortuinlijk passeerde. Roy Muller zorgde nog voor rust voor 3-0.
Na rust pikte ook Alem-topscorer Kevin Broekmeulen weer zijn doelpunt mee. De 4-0 van zijn voet was alweer zijn zestiende treffer van dit seizoen. “Verliezen is altijd jammer, maar dat we zijn blijven voetballen is positief”, concludeerde Verbeek.

Ophemert speelde na een matige eerste helft een kansloze wedstrijd tegen koploper Alem. In Alem werd het in de vijfde klasse G Zuid 1 zondag 4-0.
Trainer Piet Verbeek was toch niet ontevreden. ,,Na rust hebben we uitstekend gevoetbald. Jammer dat we voor de pauze door persoonlijke fouten de boot in gingen.'' Een half uur hield Ophemert stand. Toen raakte Jurgen van Laviere een schot van Alem zo ongelukkig dat deze achter doelman Pim Schinkelshoek verdween: 1-0. Tien minuten later stond het 2-0. Van Laviere speelde terug, maar zag de bal langs Schinkelshoek in het doel verdwijnen. Nog voor de rust counterde de thuisclub naar een 3-0 voorsprong. Na rust kwam Ophemert duidelijk beter voor de dag. Van Laviere, Joshua Lopes Kersten en Ruben Verbeek kregen kansen, maar verzuimden om Ophemert terug in de wedstrijd te brengen. De aanvallen van Alem waren overigens gevaarlijk, maar Schinkelshoek hield zijn doel lang schoon. Alle inzet van Ophemert werd niet beloond. In de slotfase viel een vierde treffer voor Alem. De ploeg counterde snel en liet de achterhoede van Ophemert kansloos: 4-0. Alem voert door de zege de ranglijst samen met Wadenoijen aan. Ophemert bivakkeert in de onderste regionen.

Doelpunten:

06e Minuut
1-0
Eigen Doelpunt
33e Minuut
2-0
Niek van Lent
41e Minuut
3-0
Roy Muller
61e Minuut
4-0
Kevin Broekmeulen

Alem 1 :
Tom van Geffen,
Jaap van Boxtel, Dennis van Mook, Jorge Reuvers, Jeffrey Kollenburg (Jens Steenbekkers)
Bart van Lent, Roy Muller, Niek van Lent (Danny Werner), Stan Schreuders (Danny Wuits)
Jochem van Mil, Kevin Broekmeulen
Wisselspelers :
Danny Werner, Danny Wuits, Martijn Leerintveld, Jens Steenbekkers, Joost Stoof