11-09-2011 Alem 1 - Waalkanters 1 2 - 2

Alem 1 - Waalkanters 1    2-2   (1-2)

Alem poetst twee keer een achterstand weg

De thuisploeg slaagde er evenals vorig week niet in om te winnen. Wel maakte Alem twee keer een achter­stand ongedaan. Voor rust zorgde Kevin Broekmeulen met zijn der­de treffer van het seizoen voor de 1-1. Na rust was Jochem van Mil verantwoordelijk voor de gelijkma­ker.

Waalkanters is de competitie goed gestart. Na winst in de eerste wedstrijd pakte de ploeg nu een punt mee uit Alem. “Vooraf had ik ze ingeschat als titelkandidaat, maar als zij dat zijn dan zijn wij dat ook”, vond Waalkanters-trainer Edwin Helderton. Voor rust waren de gasten de betere ploeg en Waalkanters ging dan ook met een 2-1 voorsprong de rust in. Beide treffers werden gemaakt door Dirk Jan van Dortmond. Tussendoor maakte de thuisploeg de 1-1. Na rust was de thuisploeg de betere en in de 55e minuut leidde dat tot de 2-2. In de slotfase kregen beide ploegen kans op winst. Van Dortmond was dichtbij zijn derde treffer, maar zag de keeper knap redden.

De start van de Varikers was meer dan voortvarend. Al na vier minuten kreeg de ploeg een vrije trap op een mooie positie voor het doel. Dirk-Jan Dordmond schoot de bal snoeihard binnen: 0-1.
Alem moest duidelijk bekomen van de schrik, maar werd langzaam maar zeker wel sterker. De ploeg kwam steeds vaker voor het doel van de bezoekers. Dat leidde na een half uur tot de gelijkmaker: 1-1.
Nog voor rust nam Waalkanters opnieuw de leiding. Bonno van Tintelen leek op weg naar een treffer, toen hij hardhandig werd gevloerd door een verdediger. De bal ging volkomen terecht op de stip. Specialist Dordmond schoot van elf meter hard de stand naar 1-2.
De thuisclub kwam fel uit de kleedkamer en zette Waalkanters meteen onder flinke druk. Acht minuten na rust kwam Alem voor de tweede keer langszij.
Daarna ontwikkelde zich een leuke wedstrijd met kansen aan beide kanten. Vooral doelman Alfred van Kuil van Waalkanters onderscheidde zich in deze fase met enkele grandioze reddingen.
Uitblinker bij het duel was de arbiter, die goed en mannelijk voetbal toeliet. Het kwam de wedstrijd volledig ten goede.

Alem heeft weer een puntje binnen kunnen loodsen. De ploeg van trainer Patrick Theeuws moest tegen Waalkanters wel tot tweemaal toe via Kevin Broekmeulen en Jochem van Mil een achterstand weg poetsen (2-2). “We kwamen al na vijf minuten op achterstand en dan wordt het moeilijk voetballen tegen Waalkanters. Die ploeg zakt vervolgens in en hanteert de lange bal. Moeilijk om tegen te spelen”, blikte trainer Theeuws terug op het duel. “En bij ons was er ook te weinig rust in de ploeg.”
Theeuws ging na rust met drie spitsen spelen. “Om beter de lange bal van hun laatste man er uit te halen”, legde de Alem-trainer uit. Het opportunisme leidde wel tot de gelijkmaker (2-2) en ook het spel oogde beter dan dat van Waalkanters. Een overwinning was echter iets teveel gevraagd hoewel er wel kansjes waren en Alem ook nog even aan een strafschop dacht.