Verslag "Brabants Dagblad"

Heusden-trainer Suat Tasçi gaat na zege met lekker gevoel de winter in
Fel Heusden wint en behoudt uitzicht op periode en titel.

Door een slappe eerste helft pakte Alem geen punten tegen Heusden.
In het eerste bedrijf was Heusden scherp in de afronding waardoor Alem tegen een uitzichtloze 0-3 achterstand aankeek. Twee wissels en een donderspeech veranderden het spelbeeld na rust. Heusden ging achterover leunen en de thuisploeg dicteerde het spel. De tweede goal van Kevin Broekmeulen kwam echter te laat.
Elftalleider Tonnie van Lent kon leven met de nederlaag: „ Qua voetbal is Heusden de beste ploeg waar we tot nu toe tegen hebben gespeeld.”

Kort er op zitten, dus heel fel zijn. Daar kunnen de spelers van Alem niet goed mee omgaan, hetgeen in de thuiswedstrijd ook al het geval was. Toen won Heusden afgetekend met 6-1. De aanpak leverde in het eerste bedrijf heel veel rendement op. Vooral de derde treffer was er eentje om in te lijsten. Gilbert de Fijter haalde bij een vrije trap zijn specialiteit tevoorschijn. Een krullende bal vloog onbereikbaar voor de doelman in de bovenhoek.
Na de hervatting gooide Alem er nog wat meer fysieke kracht tegenaan. En dat vertaalde zich in twee doelpunten. „Maar ik heb nooit het gevoel gehad dat we hier zouden verliezen”, aldus Heusden-trainer Suat Tasçi. Hij heeft een prachtige eerste seizoenshelft achter de rug. Op de tweede plaats, aan de leiding voor de tweede periode. „Ik ben uitermate tevreden. We hebben al 28 punten, twee minder dan vorig jaar over de hele competitie.
De groep is volwassener geworden, we geven ook veel minder weg.”

Verslag "Het Kontakt"

Heusden goed de winterstop in

“We moeten meer volwassen worden”, sprak een teleurgestelde leider van Alem na afloop.
“We kunnen goed voetballen, hebben jeugd met potentie maar elke wedstrijd geconcentreerd beginnen is nog een probleem.”
Hiermee doelde de leider vooral op de slappe instelling van de thuisploeg in de eerste helft. Het werd toen overklast door een goed spelend Heusden, dat met de rust al met 0-3 voorstond.
Na een donderspeech van trainer Agema begon de thuisploeg veel feller aan het tweede deel. Na een kwartier tekende Kevin Broekmeulen de 1-3 aan, waarna een slotoffensief werd ingezet. Verder dan 2-3, wederom via Broekmeulen, kwam Alem echter niet.

Heusden gaat op de tweede plaats de winterstop in. De equipe van trainer Suat Tasci voert bovendien de ranglijst aan voor de tweede periode. Bij Alem was de overwinning uiteindelijk nog krap na een comfortabele ruststand.
Na de openingstreffer van Fartod verdubbelde Thierry v/d Koppel naar 2-0. Specialist Gilbert de Fijter kogelde een vrije trap in de kruising voor de 0-3.
Na de pauze zakte Heusden terug en kwam Alem tot 2-3. Daar bleef het bij.