21-09-1980 TGG 1 - Alem 1 1 - 1

TGG 1 - Alem 1    1-1    (0-0)

Noodlot

Daar geen van beide ploegen van plan was om ook maar iets toe te geven bleeft de stand tot aan de rust dubbleblank. Na de the was het Johan de Raad die Alem op voorsprong bracht na een goede pass van Joop Kollenburg.
Tot vlak voor tijd kon Alem deze stand handhaven. TGG mocht toen een vrije trap vlakbij het 16-metergebied nemen, Chris Vogel benutte deze kans en scoorde 1-1.

Een beter spelend Alem heeft wederom niet voor de volle winst kunnen zorgen en dat terwijl men tegen TGG in Den Bosch toch de gelegenheid heeft gehad om de winst binnen te halen. Men was de hele wedstrijd de wat beter spelende ploeg, die vooral technisch overwicht had. TGG moest het voornamelijk van hard werken hebben en dat deed men ook wel, maar de verdediging van Alem had er deze maal goed oog in en speelde eigenlijk foutloos.
Het was een aantrekkelijk duel tussen twee verschillende spelstijlen. Vele malen was Alem in de aanval, maar pas in de tweede helft lukte het om een voorsprong te nemen.
Natuurlijk ging men toen wat meer verdedigend spelen, maar TGG wist niet te profiteren van de enkele kansjes die men kreeg. Eigenlijk was iedereen er al van overtuigd dat de winst naar Alem zou gaan, maar één minuut voor tijd sloeg het noodlot alsnog toe, want toen was het TGG dat geheel tegen de verhouding in alsnog de 1-1 kon scoren, daarmede Alem toch een verdiende overwinning ontnemend.