30-09-1979 Hurwenen 1 - Alem 1 1 - 0

Hurwenen 1 - Alem 1    1-0    (0-0)

Hurwenen heeft in het streekduel tegen Alem als gelukkigste ploeg met 1-0 aan het langste eind getrokken. Het eerste kwartier begon Hurwenen beter als Alem, dat duidelijk nog in zijn spel moest komen.
Er was in die periode een mooie kans voor H. Claasen, die echter net voorlangs schoot.
Langzamerhand kon Alem in zijn spel komen en het duel ging zich nu vooral op het middenveld afspelen.

Alem speelde zonder linksbuiten, maar liet veelvuldig zijn linksback opkomen, om gevaar te stichten op de linkervleugel.
Hier heeft Hurwenen steeds geen antwoord op gehad. Een afstandschot van Johan de Raad ging rakelings naast.
Voor Hurwenen was het H. Claassen die zijn kromme bal eveneens rakelings naast het doel zag gaan. Het bleef een sportief en boeiend duel.
De naar schatting 250 á 300 toeschouwers kwamen dan ook volledig aan hun trekken.
Een erg fraaie kans kreeg een voorhoedespeler van Alem op slag van rust, doch zijn kopbal werd fraai gestopt door doelman Willie Claassen. Aan de andere zijde zag Tinie Vogel zijn harde schuiver gekeerd in een kluwen van spelers.
Uit een moeilijke positie kwam Adrie Leerintveld eveneens niet tot scoren, daar de kleine doelman van Alem resoluut optrad.
Hoewel de achterhoede steeds moeite had, om de snelle H. Claassen af te stoppen, kon Hurwenen toch niet echt gevaarlijk worden. voor de achterhoede van Alem, die soms te nonchalant speelde en nogal eens onnodig balverlies leed. De rust werd derhalve ingegaan met een 0-0 stand.

Wie had gedacht dat Hurwenen na rust wel eens orde op zakenging stellen, kwam toch ietwat bedrogen uit. Vanaf het begin was het Alem dat het tempo aangaf en veruit de beste en de meeste kansen kreeg.
Zo knalden voorhoedespelers van Alem buiten bereik van doelman Willie Claassen tweemal op de lat. De uitstekend keepende Claassen wist met enkele geweldige reddingen tevens een achterstand voor Hurwenen tegen te houden. Hurwenen kon met uitvallen wel gevaar stichten, doch echte kansen kwamen slechts sporadisch voor het doel van de gasten.
Bij Hurwenen werd W. Lamers in het veld gebracht en de laatste twintig minuten kon ook P. Rensel zijn rentree gaan maken.
Alem bleef echter de sterkste en zag een hard schot van zijn linksback juist voorlangs gaan. Voor Hurwenen waren schoten van Claassen, van Drunen en Vogel gevaarlijk, maar de doelman van Alem kende deze middag geen pardon.
Juist toen iedereen dacht dat Alem de wedstrijd in zijn voordeel zou gaan beslissen, sloeg Hurwenen aan de andere zijde toe.
Een toegekende vrije schop, twintig meter van het doel van Alem werd door Chris van Drunen magnifiek over het muurtje geschoten en dat betekende 1-0 voor Hurwenen.
Alem ging nog meer in de aanval en soms waren er chaotische situaties voor het doel van Hurwenen, waar doelman Claassen werkelijk een schitterende partij stond te keepen. Werkelijk alles ranselde hij uit zijn doelen de resterende 14 minuten hield Hurwenen stand.
Hurwenen was hiermee duidelijk de gelukkigste ploeg, want een overwinning was duidelijk te veel voor Hurwenen.
Door dit resultaat en de nederlaag van koploper TGG staat Hurwenen aan kop.