19-08-2018 Alem VE1 - DSC VE1 7 - 5

Verslag:
Alem VE1 - DSC VE1   7-5    (3-1)

Wedstrijd om "Gat van Sientjes Cup"


Na drie mislukte pogingen lukte het Alem VE1, in de vierde editie, de prestigieuze GVS Cup te veroveren. De Alemse formatie won, in een erg leuke en vooral sportieve wedstrijd.

Op een matig bespeelbare grasmat speelden de "boven de dertig"-elftallen van Alem en DSC de openingswedstrijd van dit seizoen.
DSC startte voortvarend aan de wedstrijd en kreeg meteen een aantal kansen om de score open te breken, maar strandde op de in blakende vorm verkerende Alem sluitpost Jory Hooijmans. Alem kreeg twee kansen en die werden door respectievelijk Wilbert van Boxtel en Danny Wuits beiden benut.
De ingevallen en lusteloos spelende DSC-aanvaller Freek Broeren werd eenvoudig uit de wedstrijd gespeeld door Hennie Hooijmans. De uitleg van Broeren "verkeerd broodje gegeten gisteravond" werd door DSC coach Gerard Lentjes maar ten dele geloofd en hij wisselde de aanvaller al na twee minuten.
DSC bleef grossieren in het missen van kansen, maar een tegentreffer kon niet uitblijven. De eerste inzet van William van Osch werd nog gered door Jory Hooijmans, maar de rebound was Hooijmans te machtig: 2-1.
Vlak voor de pauze bracht Alem de marge weer op twee. Wilbert van Boxtel verschalkte uit een bijna onmogelijke hoek DSC-doelman Johan Vissers. Ruststand: 3-1.

Snel na rust zorgde de opnieuw ingevallen Freek Broeren voor de aansluitingstreffer: 3-2 en beloofde het een spannende tweede helft te worden. Dat kwam er niet van want tussen de 55e en 65e minuut besliste Alem de vierde editie om de GVS-Cup. Via een doelpunt van Niek van Lent en drie goals van de ontketende Gijs Sars liepen de oranjehemden uit naar 7-2.
Het slotakkoord was voor DSC, na een overtreding van doelman Hooijmans benutte Broeren de terecht gegeven strafschop. Door een goal van Richard van As en een doelpunt, randje buitenspel, van William van Osch kwam DSC terug tot 7-5, maar daar bleef het bij.
En nadat Alem-aanvoerder Joop Kollenburg de afgelopen drie jaar de beker uit had moeten reiken, mocht hij de Cup deze jaargang in ontvangst nemen.


Kijk hier voor meer foto's
Foto's © v.v. Alem - Piet van Boxtel


Opstelling


 
Jory Hooijmans
 
 
Hennie Hooijmans Peter van Boxtel Alex Steenbekkers Tim Hanegraaf

 
 
Gerwin vd Burg Elies sars Niek van Lent Joop Kollenburg

 
 
Wilbert van Boxtel Danny Wuits

Wissels
Wim Steenbekkers Peter van Boxtel
Rick Leerintveld Gerwin van der Burg
Chris van Oers Hennie Hooijmans
Gijs Sars Wilbert van Boxtel
Jorge Reuvers Danny WuitsDoelpuntenmakers:

11e Minuut
0-1
Wilbert van Boxtel
15e Minuut
2-0
Danny Wuits
40e Minuut
2-1
William van Osch
45e Minuut
3-1
Wilbert van Boxtel
47e Minuut
3-2
Freek Broeren
55e Minuut
4-2
Niek van Lent
60e Minuut
5-2
Gijs Sars
64e Minuut
6-2
Gijs Sars
65e Minuut
7-2
Gijs Sars
69e Minuut
7-3
Freek Broeren (penalty)
75e Minuut
7-4
Richard van As
87e Minuut
7-5
William van Osch


Verslag en foto's : Piet van Boxtel