19-08-2017 Alem VE1 - DSC VE1 1 - 5

Alem VE1 - DSC VE1   1-5    (0-2)

Wedstrijd om "Gat van Sientjes Cup"

Voor het derde achtereenvolgende jaar was DSC VE1 te sterk voor de Alemse veteranen. De Kerkdrielse formatie won afgetekend in een erg leuke en vooral sportieve wedstrijd.

De "boven de dertig"-elftallen van Alem en DSC speelden de openingswedstrijd van dit seizoen. En er viel meteen een prijs te pakken, de prestigieuze "Gat van Sientjes Cup" stond op het spel.
Na de vorige twee edities verloren te hebben, was Alem er op gebrand de bokaal dit seizoen in de eigen prijzenkast te kunnen zetten. Daar waar de beker na enige zoeken, ondanks het verlies van vorige jaar, al bleek te staan.

Maar ondanks de door manager Van Boxtel (hij coachte zijn laatste wedstrijd) samengestelde puike selectie (aangevuld met enkele al gestopte Alemse voetbal-iconen) was de wedstrijd een copie van de laatste jaren, Alem voetbalde aardig mee, maar DSC bleek te sterk.
DSC bouwde meteen in het begin een overwicht op en anders dan bij de Alemse gelegenheidsformatie, waar de automatismen ontbraken, konden de Kerkdrielenaren elkaar gemakkelijk vinden.
Freek Boeren (de Heintje Davids van DSC) bracht DSC verdiend aan de leiding en even later kreeg Antonio van Goor vrije doorgang van de Alemse defensie en klopte de weer uitstekend spelende Alem-doelman Jory Hooijmans.
Toch had Alem voor rust de aansluitingstreffer kunnen maken: Hans Brekelmans, bal op de borst in het strafschop-gebied maar onvoldoende controle, Wilbert van Boxtel schoot op de paal en vlak voor rust de beste Alemse aanval, die na een voorzet van Kees-Jan Zwanenberg door Jorge Reuvers nét naast werd gekopt.

In de tweede helft kwam Alem beter voor de dag, er was meer rust in de achterhoede en er werd wat verzorgder opgebouwd. De counters van DSC bleven echter levensgevaarlijk. Een schot van Van Gulik kaatste via de onderkant van de lat nog net op of achter de lijn... de goed fluitende arbiter Broekmeulen liet doorspelen.
Na 65 minuten kwam Alem terug in de wedstrijd, nadat Jorge Reuvers na een prima aanval op aangeven van Alex Steenbekkers de bal langs de DSC-doelman tikte.
Lang had Alem geen plezier van de aansluitingstreffer, want randje buitenspel bracht Hubert van Gulik de marge weer op twee.
Hierna brak het Alemse verzet en scoorde Martijn van Herwaarden met een schot dat het midden hield tussen een voorzet en een schot op doel. Vlak voor tijd tekende Van Herwaarden ook voor de eindstand.

De wedstrijd werd later op de Alemse kermis, door beide elftallen gezamenlijk nog uitgebreid besproken en geanalyseerd.

Kijk hier voor meer foto's
Foto's © v.v. Alem - Piet van Boxtel

Opstelling