Overige verslagen 4E


Zondag 17 Februari 2019

DSC - Maliskamp 7-1 (4-1)
Het duel tussen de nummer een (DSC) en nummer twee (Maliskamp) leek op papier een spannende wedstrijd te worden. Op het veld bleek niets minder waar.
,,Na de aansluitingstreffer van Maliskamp scoren we nog twee keer vlak voor rust en nog één keer na rust", zag DSC-trainer Roland Timmermans. ,,Na de rode kaart verdwijnt bij ons de hoop", merkte Maliskamp-trainer Willem van den Berg.
DSC deelt met deze ruime overwinning een tik uit aan Maliskamp, naaste concurrent in de strijd om het kampioenschap. ,,We waren enorm effectief: 7 van de 10 kansen gingen erin", aldus Timmermans. ,,DSC is een stap verder", vond Van den Berg.

15. 1-0 Tim Coset (DSC)
20. 2-0 Menno van de Griendt (DSC)
30. 2-1 Günther van Meurs (Maliskamp)
35. 3-1 Martijn Veldhuis (DSC)
42. 4-1 Eigen Doelpunt (DSC)
60. 5-1 Martijn Veldhuis (DSC)
68. 6-1 Martijn Veldhuis (DSC)
75. 7-1 Bas Vos (DSC)
 
 
Wilhelmina - SCR 1-3 (1-1)
,,We krijgen in de tweede helft drie grote kansen, die we missen. Zij scoren wel", vond Wilhelmina-assistent-trainer Coen van Overbeek.
,,Dit is een flinke teleurstelling. We waren in veel fases beter, maar we zijn nog te speels in het afmaken van de kansen. We gaan ons richten op de derde periode", aldus Van Overbeek.
SCR won in de vierde klasse E Zuid 1 met 1-3 bij Wilhelmina. ,,SCR speelde een prima eerste helft en kwam binnen tien minuten na een sterke actie van Charles van Oort op 0-1", keek trainer Bertho van Neerbos terug. ,,Vanaf de achterlijn schoot hij de bal in de verre hoek."
Na een hoekschop werd de bal van de doellijn getrapt, maar de arbiter had hem achter de lijn gezien: 1-1. ,,Na rust werd Wilhelmina sterker en moest SCR terug. Doelman Wesley Broekhuizen redde ons tot twee keer toe", zei Van Neerbos. Twaalf minuten voor tijd kopte Dennis Veldhuizen een hoekschop van Roderik Kieft binnen. ,,Charles (Van Oort, WV) deed zijn kunstje nog een keer en maakte er 1-3 van. En we hielden met negen man stand."

08. 0-1 Charles van Oort (SCR)
19. 1-1 Giovanni van Drunen (Wilhelmina)
75. 1-2 Dennis Veldhuizen (SCR)
90. 1-3 Charles van Oort (SCR)
 
 
RKKSV - Jan van Arckel 2-1 (2-0)
,,Na een minder begin trokken we het duel in de eerste helft naar ons toe", zag RKKSV-trainer Bertie van Balsfoort. ,,In de eerste helft lieten we geen beleving en strijd zien, vond Jan van Arckel-trainer Marco van Loon.
Beide trainers waren erover eens: man van de wedstrijd was RKKSV-keeper Jan van Balsfoort. Hij speelde omdat Erik Veldman vorige week rood had gekregen.

20. 1-0 Dani Hanegraaf (RKKSV)
35. 2-0 Mac van Hemmen (RKKSV)
80. 2-1 Jhon van der Krabben (Jan van Arckel)
 
 
GVV - Hedel 3-4 (3-1)
,,Na rust speelden we feller. Daarnaast had ik een paar aanpassingen doorgevoerd, waardoor we beter gingen spelen", merkte Hedel-trainer Wilco van Houtum.
Vlak na rust mist Bas van de Star (Hedel) een strafschop.
GVV gaf tegen laagvlieger Hedel een 3-0 voorsprong uit handen en verloor met 3-4. ,,Voor rust was er niets aan de hand", analyseerde trainer Nicki Beekwilder. ,,Ik had Leon van Zee er weer bij en die scoorde binnen tien minuten op aangeven van Thierry van Mourik. Marcel van der Heijden, de enige, die zijn normale niveau haalde, schoot de bal diagonaal in de kruising en Van Mourik maakte zijn eerste dit seizoen."
Kort voor rust werd doelman Timo Beentjes, vervanger van de zieke Koen Duyx, geklopt. ,,In de tweede helft viel GVV ver terug. Ik heb er geen verklaring voor", sipte Beekwilder. Het werd 3-3 en Hedel schoot een penalty op de paal. Na de 3-4 kreeg Gert Jan Zondag zijn tweede gele en dus rode kaart.

15. 1-0 Leon van Zee (GVV)
20. 2-0 Marcel van der Heijden (GVV)
30. 3-0 Thierry van Mourik (GVV)
40. 3-1 Lukasz Junatowski (Hedel)
60. 3-2 Leon Bok (Hedel)
75. 3-3 Bas van de Star (Hedel)
80. 3-4 Jelmer Toonen (Hedel)
 
 
Beesd - OSC'45 2-1 (1-1)
,,Na de gelijkmaker zag ik dat de kopjes van de spelers gingen hangen. We kunnen moeilijk omgaan met tegenslag", vond OSC'45-trainer Jeroen Beekwilder.
,,Tot de 1-1 voetballen we beter en krijgen we kansen op een tweede treffer. We hebben alleen te weinig zelfvertrouwen", aldus Beekwilder.
Beesd pakte tegen de directe concurrent OSC'45 drie kostbare punten: 2-1. De thuisclub had al vijf kansen laten liggen en kwam met 0-1 achter. ,,Toen dook de doelman over een mislukte vrije trap van Stefan van den Bosch en werd het gelijk", zei trainer Dick Wammes. ,,Dat geluk hadden wij nu eens." Tien minuten na rust zette Kevin Kruissen Beesd op 2-1. Die voorsprong gaf de thuisclub niet meer weg.

10. 0-1 Ethmond Henriquez (OSC'45)
25. 1-1 Stefan van den Bosch (Beesd)
50. 2-1 Kevin Kruissen (Beesd)
 
 
Buren - RKTVC 4-1 (2-1)
Buren klopte RKTVC, voor aanvang gedeeld eerste in de vierde klasse E Zuid 1, overtuigend met 4-1. Het was voor Buren de tweede zege op rij, na de winst bij Hedel van vorige week (3-5).
Bij RKTVC is het precies andersom. Binnen acht dagen zijn de kansen van RKTVC aanzienlijk geslonken. Vorige week tegen GVV werd het een terechte nederlaag (1-3). Maar in Buren verzuimde de Tielse ploeg in het eerste kwartier de wedstrijd naar zich toe te trekken. Vond ook trainer Guido Zennemers. ,,We hadden na die snelle 0-1 toch een aantal prima kansen. Zo speelde Francis Nijhof een verdediger en de doelman uit, maar stond er nog een speler op de doellijn (Ryan van Essen, WV), die de bal blokte.
In de derde minuut gaf Bodhi Tip een te korte breedtepass. De bal werd onderschept en weg was de snelle Jordi van Helden. Die kwam alleen voor doelman Wesley Blom. En wachtte en wachtte. Tot Blom een beweging maakte en de spits de bal in de korte hoek schoot: 0-1.
,,In de eerste helft was er bij ons rechts in de verdediging te veel ruimte", keek trainer Jack Cornelissen terug. ,,In de pauze heb ik rechtsback Kelt Stap even geďnstrueerd om korter te dekken. Daarna ging het beter."
Buren was bijzonder effectief. De ploeg schoot voor de pauze precies drie keer op doel en scoorde twee keer. De eerste keer na tien minuten uit een perfect genomen vrije trap met links van middenvelder Senaid Jukic, die de bal secuur in de van hem uit rechterbovenhoek roste: 1-1.
Nummer twee, tien minuten voor rust, was een curieus doelpunt. Aanvoerder Frank Stap zette er zijn handtekening onder. Hij kreeg de bal op rechts op een meter of dertig van het doel. ,,Het was geen bewuste doelpoging, maar meer uit nood geboren", vertelde Stap na afloop. ,,Ik zag dat ik alleen was en had een beetje ruimte. De bal sprong net lekker op en toen dacht ik: probeer het maar."
Het duurde even voordat het speeltuig het doel bereikte, maar de curve was net groot genoeg om doelman Mike van Gemert opnieuw kansloos te laten: 2-1.
De derde bal op doel was qua tijd tussen de beide Burense doelpunten in en nadat Nijhof had gemist en Van Helden over had geschoten. Het schot van Jeffrey Heijster werd door de Tielse keeper onschadelijk gemaakt.
In het tweede bedrijf zette RKTVC aan. Dries Belaraj kopte vrijstaand over en een inzet van vijf meter van invaller Achraf Baltit werd ook nu weer door Ryan van Essen geblokt. Maar Buren heeft Jukic op tien lopen. De middenvelder speelt bepaald niet pijnvrij, last regelmatig een pauze in, maar de routinier doet aan de bal alles goed en is van onschatbare waarde voor de jonge ploeg.
Een kwartier voor tijd zette hij binnen vijf minuten achtereenvolgens Frank Stap (3-1) en Heijster alleen voor doelman Van Gemert. Stap kon nog eerst op zijn gemak krijten, de bal twee keer goedleggen, alvorens hij afdrukte. Bij de 4-1 zette Joey van Essen van achteruit met een loepzuivere vrije trap Jukic aan het werk en die legde de bal net zo secuur voor Heijster klaar.

03. 0-1 Jordi van Helden (RKTVC)
10. 1-1 Senaid Jukic (Buren)
35. 2-1 Frank Stap (Buren)
75. 3-1 Frank Stap (Buren)
80. 4-1 Jeffrey Heijster (Buren)
 
 
 
 
Wedstrijdverslagen : Brabants Dagblad / Regio-Voetbal.nl / De Gelderlander