Overige verslagen 3C

Zondag 24 Maart 2024

Nieuwkuijk – SCG’18 2-1 (0-0)

69. John van Dommelen (Nieuwkuijk) 1-0, 78. Roy de Vaan (Nieuwkuijk) 2-0, 84. Stan de Rooij (SCG'18) 2-1.

In deze topper tussen de nummers een en twee deed Nieuwkuijk uitstekende zaken: door de zege is de ploeg uit Sint-Michielsgestel voorlopig van zich afgeschud, want er gaapt een gat van acht punten. Goed voetbal was er slechts bij vlagen te zien, te wijten aan de harde wind. Voor de rust kreeg John van Dommelen twee grote kans. Bij de eerste joeg de aanvaller richting de A59, bij de tweede lag doelman Jorg de Laat in de weg.
Die was ook na rust heel attent bij een schot van Milan van Esch. Die heldenrol ruilde De Laat in de 69e minuut in voor die van schlemiel toen bij een vrije trap van John van Dommelen de bal onder zijn lichaam door liet glippen. Het tweede doelpunt van Kuijk was om van te smullen, want gedragen door de wind zeilde de bal vanaf een meter of dertig vanaf de linkerflank in de verre hoek: 2-0. Tussen de bedrijven door had John van Dommelen nog de paal geraakt.
De gasten leken geslagen, maar Stan de Rooij, clubtopscorer van SCG’18, bracht de spanning met een kopbal terug. Doelman Daan Dekkers voorkwam in de slotfase met een prachtige zweefduik dat de punten alsnog zouden moeten worden gedeeld.

Helvoirt – Haarsteeg 2-2 (1-0)

02. Noah Geurtz (Helvoirt) 1-0, 65. Koen Sleutjes (Haarsteeg) 1-1, 75. Robin van Esch (Haarsteeg) 1-2, 90+2. Menno van Hattum (Helvoirt) 2-2.

Jelle Hakkert, trainer van Haarsteeg, had het in zijn fantasie al helemaal uitgetekend: Haarsteeg haalt net als in de thuiswedstrijd tegen Helvoirt drie punten op, SCG’18 wint bij koploper Nieuwkuijk. Stel dat er over twee weken thuis werd gewonnen van Kuijk, dan zou alles nog open liggen voor het kampioenschap. Maar de meeste dromen zijn bedrog, zo ondervond Hakkert. Kuijk won, zelf lieten de blauw-witten in de extra tijd de winst uit de handen glippen.

RKDVC – Nooit Gedacht 2-0 (1-0)

20. Pim van Hulten (RKDVC) 1-0, 78. Thijs Lammers (RKDVC) 2-0.

In de uitwedstrijd waren de Drunenaren met 2-0 onderuit gegaan. En dat in een wedstrijd waarin de wind vrij spel had. ,,Vandaag was dat ook het geval, maar hebben we geen moment op de bank gedacht dat het fout zou gaan”, zegt trainer Jasper Koole. ,,We hielden de bal laag, legden druk op de tegenstander. Doelpunten konden niet uitblijven.” Voor de dertiende keer op rij bleef RKDVC daardoor ongeslagen. ,,Het geheim? Dat is er niet echt. Of het moet de selectie zijn, waar elke trainer heel graag mee zou willen werken. De spelers zijn gedreven, hebben zelfreflectie, stellen zichzelf niet hoven de groep.”
Na het verlies tegen RKDVC ligt nacompetitie op de loer voor Nooit Gedacht. ,,Maar we hebben terecht verloren”, vindt Henry van der Linden. ,,We gaven ze te veel ruimte. Het wordt waarschijnlijk een lang seizoen voor ons, maar we houden hoop.”

De nood bij Nooit Gedacht is hoog. Als nummer twaalf dreigt er nacompetitie. Uit tegen RKDVC wachtte een lastige pot. Eerder dit seizoen won Nooit Gedacht in eigen huis met 2-0 van de huidige nummer vier. Onder winderige omstandigheden kreeg RKDVC grote kansen tegen Nooit Gedacht. De uitploeg uit Geffen kreeg ook zo zijn mogelijkheden. Bob van Iersel kon een lange bal met het hoofd of met de voet afmaken. Hij koos ervoor om te koppen in plaats van te schieten en miste. RKDVC maakte de 1-0 in de twintigste minuut. Volgens trainer Henry van der Linden werd de tegengoal veroorzaakt door een gebrek aan scherpte van zijn verdediging. Ook in de tweede helft wist RKDVC de overhand te nemen. Vooral de tweede ballen waren in het voordeel van de nummer drie. Een scrimmage voor het doel eindigde in de 2-0 in de 66e minuut. Nooit Gedacht verliest dus opnieuw. De trainer en de spelers geven de moed niet op. “We creëren naar mijn mening nog steeds te weinig. Je moet reëel zijn, het wordt lastig om de nacompetitie te ontlopen. Het geloof dat we niet degraderen is er echt in de groep. We trainen elke week met achttien man soms wel bijna twee uur. We doen er alles aan en weten waar het aan ligt. Daar werken we keihard aan”, zegt trainer Henry van der Linden. De week rust komt volgens hem een aantal spelers goed uit die nu last hebben van pijntjes. Over twee weken wacht de beladen derby tegen EVVC.

Nulandia - Margriet 0-2 (0-1)

1. Nick van Oorschot 0-1, 87. Koen Brocks 0-2.

,,Dit is een terechte nederlaag”, vindt Giovanni Henskens van Nulandia. ,,Margriet hield ons lang in leven. Als we de gelijkmaker hadden gemaakt, was dat tegen de verhoudingen in geweest. Zij waren gewoon beter.”
,,Deze is dik verdiend”, aldus Maarten van Vugt van Margriet. ,,De 0-2 bleef lang uit, al hadden we genoeg kansen om de score eerder uit te breiden. Het is wel eens voorgekomen dat we dan de gelijkmaker tegen kregen. Zo’n zeperd bleef deze keer uit.”

De derby tussen Margriet en Nulandia stond op het programma. De nummer zes en zeven kennen allebei een wisselvallig seizoen. De ploeg van Maarten van Vugt is de minst gepasseerde verdediging van 3C. Ook tegen Nulandia kreeg het geen tegendoelpunt. Na een slordige openingsfase nam Margriet het heft in handen. Joey Schuurmans gaf in de 33e minuut de assist op Niek van Oorschot. Margriet domineerde de partij maar wist dat niet in de score uit te drukken. Koen Broks maakte de bevrijdende 0-2 pas in de 89e minuut. Nulandia trainer Giovanni Henskens was reëel. “We hebben terecht verloren. Margriet speelde volwassener, we hielden de bal niet in onze ploeg. De stand vertekent naar mijn mening het krachtsverschil op het veld. Margriet moet eigenlijk bovenin meedoen.” Margriet trainer Maarten van Vugt had weinig te klagen na afloop, op één herhalend dingetje na. “We hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen. We hebben gecontroleerd, gedomineerd en de verdediging gaf weinig weg. Voor het restant van het seizoen moeten we hopen dat we fit blijven en proberen om een rol te spelen in de derde periode.”

EVVC - DSC 2-3 (0-2)

06. Bram Zweers (DSC) 0-1, 44. Bram Zweers (DSC) 0-2, 51. Gerwin van de Boom (EVVC) 1-2, 57. Leon van Heel (DSC) 1-3, 90. Guus van de Rijt (EVVC) 2-3.

,,Dit verlies doen we onszelf aan”, vertelt Ramon van Rixtel van EVVC. ,,Voetballend was het te slordig. We hebben het betere van het spel, de beste kansen en toch lukt het niet om te winnen. We kunnen zo veel beter en verdienen meer dan dit, maar daar hebben we op het moment weinig aan.”
,,We hadden het geluk een keer meezitten, al dwing je dat zelf af”, vertelt Robin Verheijden van DSC. ,,EVVC had het betere van het spel, maar niet veel kansen. Zelf scoren we op de juiste momenten. Dit was een mooie teamprestatie.”

EVVC speelde in eigen huis tegen DSC, de nummer negen. De Vinkelse thuissupporters zagen met lede ogen aan hoe hun EVVC in de zestiende minuut op 0-1 achterstand kwam. Een hoge bal werd door de harde wind niet goed ingeschat. De 0-2 valt net voor rust. EVVC viel aan en de keeper van DSC doorstond meerdere beproevingen. Na rust kwam EVVC wel dichterbij. Gerwin van den Boom scoorde van afstand de aansluitingstreffer in de 51e minuut. Lang mocht EVVC niet hopen op een gelijkmaker. DSC maakte de 1-3 vijf minuten later. EVVC wist pas in de blessuretijd de spanning terug te brengen. Guus van der Rijt miste in de negentigste minuut een grote kans. De daaropvolgende corner kopte hij wel resoluut tegen de touwen. Van der Rijt kreeg in de slotminuut de laatste kans op de 3-3 maar miste. Trainer Ramon van Rixtel was duidelijk in zijn bewoordingen. “Wij doen ons dit onszelf aan. Vandaag waren we voetballend te slordig vond ik. Wij hebben het betere van het spel, de betere kansen maar winnen niet. Na de 1-2 had ik het idee dat we erop en erover zouden gaan. Vijf minuten later was het weer kassa. Het blijft zonde want we kunnen zoveel beter en verdienen ook meer. Daar hebben we op het moment weinig aan.” EVVC zakt naar de zevende plaats en gaat met een domper het Paasfeest in.

Real Lunet - Den Dungen 1-4 (0-2)

40. Silas Postma (Den Dungen) 0-1, 43. Remco Kersten (Den Dungen) 0-2, 55. Eigen Doelpunt (Real Lunet) 1-2, 71. Silas Postma (Den Dungen) 1-3, 85. Loek van Grinsven (Den Dungen) 1-4.

,,Helaas. Weer niet gelukt”, baalt Hanky Leatemia van Real Lunet. ,,We vallen gewoon in herhaling. Na het eerste doelpunt van Den Dungen geven we het gewoon weg. We komen nog terug, maar na de 1-3 was al het geloof verdwenen. Toch houden we goede moed voor de komende zes duels”, besluit de oefenmeester lachend.
,,Het was niet onze beste wedstrijd, maar gelukkig winnen we”, zegt Kevin van Emmerik van Den Dungen. ,,We klimmen ineens een paar plekken met deze overwinning. Superfijn. Het ligt zo dicht bij elkaar, in deze competitie kan alles.”

Wedstrijdverslagen : Brabants Dagblad / Klik Sport