Overige verslagen 4E


Zondag 14 Oktober 2018

Jan van Arckel - OSC'45 5-1 (1-1)
Moment van de wedstrijd: "We hebben vandaag tegen 12 man gespeeld, we mochten niets van de scheidsrechter", merkte OSC'45-trainer Jeroen Beekwilder. Jan van Arckel-assistenttrainer Frans van Uden: "In de tweede helft hebben we goed gespeeld."
Bijzonderheid van de wedstrijd: "Twee doelpunten na rust waren buitenspel", aldus Beekwilder. Van Uden: "We hebben laten zien dat we voetballend ons mannetje staan."
De thuisclub won dankzij twee doelpunten van Thom de Looijer, terwijl ook Luuk Hoogma en Wouter Goesten scoorden. OSC'45-trainer Jeroen Beekwilder zag Ethmond Henriquez scoren, maar keek vooral de scheidsrechter aan. ,,We speelden tegen twaalf man: we mochten niets en twee doelpunten waren buitenspel. Ik ga hierover een klacht indienen." Na de wedstrijd kreeg OSC'45-speler Leon van Gulik zijn tweede gele kaart.

25. 1-0 Thom de Looijer (Jan van Arckel)
40. 1-1 Ethmond Henriquez (OSC'45)
55. 2-1 Leon van Gulik (e.d.) (Jan van Arckel)
70. 3-1Thom de Looijer (Jan van Arckel)
76. 4-1 Luuk Hoogma (Jan van Arckel)
84. 5-1 Wouter Goesten (Jan van Arckel)
 
 
DSC - Teisterbanders 3-0 (2-0)
Moment van de wedstrijd: "Het ging niet eenvoudig, maar we hadden vandaag meer doelpunten kunnen maken", vond DSC-trainer Roland Timmermans.
Bijzonderheid van de wedstrijd: "Na rust hadden we meer moeten met de ruimte moeten doen, die Teisterbanders ons bood", aldus Timmermans.
Het ging niet eenvoudig tegen Teisterbanders, maar DSC trok wel aan het langste eind dankzij doelpunten van Tim Essing, Bas Vos en Martijn Veldhuis.
Teisterbanders verloor voor de vierde keer, nu met 3-0 bij DSC in Kerkdriel. ,,Een sterk team", volgens trainer Andries van Mourik. ,,Wij waren in het eerste half uur de betere ploeg, hadden ook twee keer moeten scoren, maar uit het niets viel de 1-0. En liepen we weer achter de feiten aan." Ruststand 2-0. De trainer wanhoopt niet. ,,We hadden nu enkele van de op papier betere ploegen en krijgen nu wat minder zware wedstrijden." Het werd kort voor tijd ook nog 3-0.

25. 1-0 Tim Essing (DSC)
42. 2-0 Bas Vos (DSC)
85. 3-0 Martijn Veldhuis (DSC)
 
 
Wilhelmina - Buren 2-1 (1-1)
Moment van de wedstrijd: "We hadden de wedstrijd eerder moeten beslissen", vond Wilhelmina-assistenttrainer Coen van Overbeek. "We hebben minimaal 3 100% kansen om zeep geholpen."
Bijzonderheid van de wedstrijd: "Ik ben blij dat Roberto Janssen weer terug is van vakantie: hij is erg snel, maar we hebben hem twee zondagen gemist", aldus Van Overbeek.
De Bosschenaren gingen goed van start, dankzij een treffer van Jordey van Ham, maar Buren kwam snel weer op gelijke hoogte. Na rust maakte Roberto Janssen het winnende doelpunt.
Klassegenoot Buren verloor met 2-1 bij Wilhelmina. ,,We konden gelijk spelen, maar ook met 6-1 verliezen. Wat misten die gasten een kansen", keek trainer Jack Cornelissen terug. ,,Binnen elf minuten stond het 1-1."
Aan de twee tegendoelpunten zat een luchtje. ,,Eerst ging de bal naast. Wilhelmina liep al terug en wij wilden uittrappen, maar de arbiter had als enige gezien dat het een hoekschop moest zijn en daaruit werd het 1-0. En bij de 2-1, na de hervatting, was het zeker ťťn meter buitenspel. Het vlaggen werd genegeerd. De spits gleed uit, nam de bal met de hand mee en scoorde. Het mocht allemaal."
De 1-1 van Buren mocht er zijn. Een dieptepass bereikte de snelle Jeffrey Heijster en die schoot de bal stijf in het kruis. ,,Na de gelijkmaker tot aan de rust was Buren beter, maar in de tweede helft had het bij ons allemaal weinig met voetballen te maken", erkende Cornelissen.

07. 1-0 Jordey van Ham (Wilhelmina)
09. 1-1 Jeffrey Heijster (Buren)
61. 2-1 Roberto Janssen (Wilhelmina)
 
 
Maliskamp - RKKSV 2-0 (1-0)
Moment van de wedstrijd: "We hebben te weinig gebracht", vond RKKSV-trainer Bertie van Balsfoort. "De minst slechte heeft vandaag gewonnen", zei Maliskamp-trainer Willem van den Berg.
Bijzonderheid van de wedstrijd: "Het duel had geen derbysfeer", vond Van Balsfoort. "Het was tam", beaamde Van den Berg.
In deze matte derby was GŁnther van Meurs met twee doelpunten de man van de wedstrijd. ,,De minst slechte heeft vandaag gewonnen", zei Maliskamp-trainer Willem van den Berg. ,,We hebben te weinig gebracht", vond RKKSV-trainer Bertie van Balsfoort.

30. 1-0 GŁnther van Meurs (Maliskamp)
75. 2-0 GŁnther van Meurs (pen) (Maliskamp)
 
 
SCR - GVV 5-2 (4-0)
SCR klopte in de vierde klasse E Zuid 1 medekoploper GVV royaal met 5-2. De Rijswijkers, vier wedstrijden ongeslagen, hadden totaal geen kind aan de Geldermalsenaren.
En al helemaal niet nadat het elftal van trainer Micki Beekwilder al vroeg in de wedstrijd tot een tiental was gereduceerd. ,,We zijn vandaag op alle fronten afgetroefd", stelde de trainer. ,,SCR zette onze middenvelder goed vast en na de 1-0 moesten we zelf het spel maken. Dat bleek een te groot probleem."
GVV begon goed, maar de eerste echte kans was al raak. Milan de Vor stuurde Dennis Veldhuizen weg en die scoorde beheerst na zeven minuten 1-0.
Twee minuten later was het gedonder in de glazen. Met een forse sliding ging rechterverdediger Gert Jan Zondag (GVV) een duel in en nam daarbij en passant ook wat benen mee. Linkerverdediger Mike van de Ven (SCR) was al opgevallen met enkele forse en onbestrafte overtredingen op de ledematen van spits Marcel van der Heijden. Hij overbrugde razendsnel de tien meter tot de plek van de tackle en vloog Zondag aan. Die draaide binnen enkele seconden het grondgevecht om en greep zijn opponent bij de keel.
In een mum van tijd bemoeide bijna iedereen zich er mee en was de chaos compleet. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken, kon alleen Zondag met rood vertrekken en werd er verder gespeeld. Spits Charles van Oort voegde weer twee treffers aan zijn totaal toe. ,,Vandaag had ik op links niet zo veel tegenstand, maar wel veel ruimte. En kon ik regelmatig solerend naar binnen komen. Bij rust was de wedstrijd wel gespeeld."
Van Oort tekende voor de 2-0 en, na de 3-0 van Tim Schipper in de blessuretijd van de eerste helft, ook voor de 4-0.
Ondanks de deprimerende achterstand gaf GVV zich zo maar niet gewonnen. ,,We kregen toch een paar kansen", keek Beekwilder terug. ,,Maar zijn op waarde geklopt. We hebben negen punten en daar bouwen we verder op."
Een inzet van Danny Hak werd door Leon van Zee van richting veranderd: 4-1. Met een afstandsschot herstelde Veldhuizen de oude marge en van Zee maakte in de laatste seconde nog 5-2.

1-0. Dennis Velthuizen (SCR)
2-0. Charles van Oort (SCR)
3-0. Tim Schipper (SCR)
4-0. Charles van Oort (SCR)
4-1. Leon van Zee (GVV)
5-1. Dennis Velthuizen (SCR)
5-2. Leon van Zee (SCR)
 
 
RKTVC - Beesd 4-1 (3-0)
RKTVC won in de vierde klasse E Zuid 1 met 4-1 van Beesd en sluit met drie zeges op rij aan bij de subtop. Beesd leed de vierde nederlaag in successie en is nog puntloos.
,Vooral voor rust was het zeer pijnlijk wat mijn ploeg liet zien", keek trainer Dick Wammes van Beesd terug. ,,Waarschijnlijk heeft RKTVC meer kwaliteit lopen, maar dan moeten wij daar toch de nodige inzet tegenover stellen."
Halverwege stond de Tielse ploeg comfortabel met 3-0 voor. ,,Voor rust waren wij veel sterker", meldde trainer Guido Zennemers. ,,Na tien minuten gaf Jamal Khoulatie een voorzet, die net over de verdediging viel. In het vijfmetergebied stond Maarten Klaare en die wist daar wel raad mee."
Twintig minuten later stond het 2-0. ,,Demian Emans kopte een hoekschop van Francis Nijhof in", zei Zennemers. ,,En Francis schoot acht minuten later een vrije trap van 25 meter binnen. In de tweede helft hadden we het een tijdje moeilijk en kregen ook kort na rust de tegentreffer binnen."
Jarno van de Water scoorde. ,,Daarna hadden Van de Water en Nick van Gameren een royale kans op de 3-2 en dan wordt het misschien nog een wedstrijd", zei Wammes. ,,Maar zij misten." Een kwartier voor tijd maakte de net ingevallen Jordi van Helden aan alle onzekerheid een einde: 4-1.

1-0. Maarten Klaare (RKTVC)
2-0. Demian Emans (RKTVC)
3-0. Francis Nijhof (RKTVC)
3-1. Jarno van de Water (Beesd)
4-1. Jordi van Helden (RKTVC)
 
 
 
 
Wedstrijdverslagen : Brabants Dagblad / Regio-Voetbal.nl / De Gelderlander
-->