Overige verslagen 4E


Zondag 9 December 2018

Jan van Arckel - RKTVC 1-5 (0-2)
Moment van de wedstrijd: ,,De 1-4", meende Jan van Arckel-coach Marco van Loon. ,,Dan is het over en sluiten. Als je 2-3 maakt dan is er met opportunistisch spel misschien nog iets mogelijk. Zeker als bij hun de paniek toe slaat."
Bijzonderheid van de wedstrijd: Van Loon erkende na afloop dat RKTVC de verdiende winnaar was. ,,We begonnen nog goed, maar verloren na twintig minuten het overwicht. RKTVC is verder dan ons. Ze zijn tactisch sterk en slimmer dan ons."
RKTVC won afgetekend met 1-5 bij Jan van Arckel in Ammerzoden en sluit door deze zege aan bij de kopgroep van de vierde klasse E Zuid 1.
,,Een verdiende overwinning voor ons, want we waren de hele wedstrijd de betere ploeg", keek trainer Guido Zennemers terug. ,,Halverwege stonden we al met 0-2 voor."
Beide treffers waren van goaltjesdief Maarten Klaare. ,,We hadden er in de eerste helft nog wel een paar in kunnen schieten", zei de trainer. ,,Maar gelukkig werd het in de tweede helft snel 0-3."
Want vijf minuten na de pauze werd de wedstrijd eigenlijk beslist. Demian Emans schoot de bal, gedragen door de wind, van dertig meter in de kruising. Jan van Arckel deed zowaar nog iets terug, maar twintig minuten voor tijd legde Jordi van Helden de bal uit een vrije trap in de lange hoek: 1-4.
RKTVC speelde de wedstrijd rustig uit. Mats Gennissen bekroonde zijn uitstekende wedstrijd met de 1-5. Hij kon vrij doorlopen en rondde ook beheerst af.

45. 0-1 Maarten Klaare (RKTVC)
45. 0-2 Maarten Klaare (RKTVC)
50. 0-3 Demian Emans (RKTVC)
65. 1-3 Thom de Looijer (Jan van Arckel)
70. 1-4 Jordi van Helden (RKTVC)
90. 1-5 Mats Gennissen (RKTVC)
 
 
Wilhelmina - OSC'45 6-1 (3-0)
Wilhelmina was in de Bossche derby veel te sterk voor OSC'45. Bij rust was de stand 3-0 dankzij treffers van Roberto Janssen, Raoel Noijen en Johnny de Nies. Vooral over dat laatste doelpunt was Coen van Overbeek, assistent-trainer van Wilhelmina, erg te spreken. ,,Het was een aanval waar we veel op trainen. Eindelijk komt er uit waar we lang mee bezig zijn geweest. Er kwam een steekbal vanuit het middenveld op Roberto Janssen. Hij trok de bal terug en Johnny de Nies kon de bal vervolgens binnenglijden."
OSC-leider Henri Wolfs was niet te spreken over de eerste helft van zijn ploeg. ,,We begonnen slecht. Ik weet niet wat het was, maar onze mentaliteit was niet goed. Wilhelmina was feller. Vroeger werd er in de derby op het scherp van de snede gespeeld." Na rust kwam OSC'45 terug tot 3-1 dankzij een treffer van Leon van Gulik.
Daarna kregen de bezoekers nog een paar mogelijkheden, maar liep Wilhelmina in de slotfase verder uit dankzij twee treffers van Noijen en ťťn van Janssen.

19. 1-0 Roberto Janssen (Wilhemina)
25. 2-0 Raoel Noijen (pen.) (Wilhelmina)
45. 3-0 Johnny de Nies (Wilhelmina)
73. 3-1 Leon van Gulik (OSC'45)
79. 4-1 Raoel Noijen (pen.) (Wilhelmina)
80. 5-1 Raoel Noijen (Wilhelmina)
84. 6-1 Roberto Janssen (Wilhelmina)
 
 
SCR - Hedel gestaakt 4-2 (2-1)
De wedstrijd tussen SCR en Hedel is zondagmiddag vroegtijdig beŽindigd. Rond de zeventigste minuut ontaardde de wedstrijd in een opstootje. Volgens Hedel met alleen duw- en trekwerk, maar in het tumult waren twee kopstoten waarneembaar.
De wedstrijd werd gestaakt toen er nog negentien minuten moesten worden gespeeld. ,,Er was een duel op een middenveld en daaruit ontstond een opstootje", zegt Hedel-trainer Wilco van Houtum. ,,Ik weet niet waarom, maar het was een duwen en trekken van spelers. De scheidsrechter besloot om even te staken, zodat iedereen kon afkoelen. Vervolgens wilde SCR niet meer verder spelen."
Volgens SCR was er meer aan de hand dan een klein opstootje. De onenigheid ontstond bij een wissel van Hedel. Binnen de kortste keren ontstond op het middenveld een handgemeen, dat door de arbiter door af te fluiten niet kon worden beŽindigd. Onderweg naar de kleedkamer bleef het vervolgens onvriendelijk. Ook daar ging het er bepaald niet zachtzinnig aan toe. Na ambtelijk overleg wilde de arbiter de wedstrijd afmaken, maar zover kwam het niet.
SCR-trainer Bertho van Neerbos legt uit waarom: ,,De spelers van SCR wilden de wedstrijd niet uitspelen. De reden was dat twee van mijn spelers een kopstoot hebben gekregen. Een daarvan was Dennis Veldhuizen, die een eitje op zijn gezicht had."
Hedel-trainer Van Houtum ontkent dat er kopstoten zijn uitgedeeld. ,,Het was alleen duwen en trekken, ook op weg naar de kleedkamer. Ik liep er samen met de scheids achter. Bij de kleedkamer heb ik de jongens naar binnen gestuurd. De scheidsrechter en wij wilden verder. SCR niet. De scheids zei tegen mij dat hij een rapport zou maken en daarin zou zetten dat zij niet meer verder wilden spelen."

De wedstrijd in de vierde klasse E Zuid 1 tussen SCR en Hedel haalde het einde niet. Er stond 72 minuten op de klok en een stand van 4-2 toen de vlam in de pan sloeg.
Het geharrewar ontstond bij een wissel van Hedel. Binnen de kortste keren ontstond er op het middenveld een handgemeen, dat door de arbiter zelfs door af te fluiten niet beŽindigde. Onderweg naar de kleedkamer bleef het onvriendelijk. Zelf daar ging het er bepaald niet zachtzinnig aan toe.
Er volgde ambtelijk overleg en de arbiter wilde de wedstrijd afmaken. Zover kwam het echter niet. SCR-trainer Bertho van Neerbos legde uit waarom. ,,Mijn spelers wilden de wedstrijd niet uitspelen. De reden was dat twee van mijn spelers een kopstoot kregen."
Een daarvan was Dennis Veldhuizen, die een eitje op zijn gezicht had. Veldhuizen had in de eerste 72 minuten met twee doelpunten zijn stempel op dit duel gedrukt. Toen zag het er bepaald niet naar uit dat het duel het einde niet zou halen.
SCR had niet echt zijn dag en dat zorgde ervoor dat Hedel, een van de ploegen aan de staart van de ranglijst, goed partij kon bieden. De beste aanval van de eerste helft leverde na een goed kwartier de 1-0 op. Veldhuizen zette vanuit het middenveld met een dieptepass op maat Peter Vernooy aan het werk. Die ging er op volle snelheid vandoor, kwam naar binnen en legde af op Tim Schippers.
Een kwartier later haalde Lukasz Junalowsky zijn gram. Hij leverde een bepaald niet harde schuiver af, die doelman Wesley Broekhuizen knullig door de handen en benen liet glippen: 1-1.
SCR zette binnen vijf minuten orde op zaken. Even voor de pauze draaide Roderik Kieft een vrije trap van rechts voor het doel en de bal verdween in het net.
Daarna werd Veldhuizen neergelegd. Hij benutte zelf de strafschop (48. Minuut: 3-1) en lepelde een kwartier later een verre uittrap van Broekhuizen over de doelman binnen: 4-1. Hedel deed via Leon Bok nog wat terug, maar kort daarop begon de aftocht van de meute.

15. 1-0 Tim Schippers (SCR)
30. 1-1 Lukasz Junatowski (Hedel)
44. 2-1 Roderik Kieft (SCR)
47. 3-1 Dennis Veldhuizen (pen.) (SCR)
60. 4-1 Dennis Veldhuizen (SCR)
70. 4-2 Leon Bok (Hedel)
 
 
Maliskamp - Beesd
AFGELAST.
 
 
RKKSV - Buren
AFGELAST.
 
 
Teisterbanders - GVV
AFGELAST.
 
 
 
 
Wedstrijdverslagen : Brabants Dagblad / Regio-Voetbal.nl / De Gelderlander