Overige verslagen 4E


Zondag 14 April 2019

OSC'45 - Wilhelmina 1-3 (0-2)
Terwijl laagvlieger OSC'45 met meer passie en beleving speelde, ging Wilhelmina in de Bossche derby met de drie punten aan de haal. Voor OSC-coach Jeroen Beekwilder waren de druiven dus zuur. ,,Na afloop kregen we weer de nodige complimenten. Maar wat heb je daaraan als je met lege handen staat?", vroeg Beekwilder zich af. Waar OSC'45 diverse goede kansen onbenut liet, kwam Wilhelmina voor rust wel tot scoren. Lindley Davis maakte de openingstreffer, waarna aanvoerder Jordey van Ham de score verdubbelde. Pas halverwege de tweede helft benutte OSC-aanvaller Ilias Kabbouti één van de vele mogelijkeden die de thuisploeg kreeg. De derby werd zodoende weer spannend. Totdat invaller Johnny de Nies uit het niets de 1-3 aantekende. ,,Eerlijk is eerlijk. We hebben niet goed gevoetbald, maar we hebben wel laten zien dat dit Wilhelmina een ploeg is die qua niveau dicht bij elkaar zit. We hebben wederom geprofiteerd van een sterke reservebank", vertelde Coen van Overbeek, assistent/coach van Wilhelmina. Bij OSC'45 stond er in de persoon van Jan Hoedemakers (42) een opvallende naam tussen de palen. Hoedemakers keept normaal gesproken in het vierde elftal, maar maakte zijn opwachting vanwege blessures van Preshant Shewdat en Youri Wolffs. ,,Jan heeft het erg goed gedaan", vond Jeroen Beekwilder.

22. 0-1 Lindley Davis (Wilhelmina)
31. 0-2 Jordey van Ham (Wilhelmina)
73. 1-2 Illias Kabbouti (OSC'45)
86. 1-3 Johnny de Nies (Wilhelmina)
 
 
Beesd - Maliskamp 3-4 (2-1)
Moment van de wedstrijd: Maliskamp leek af te stevenen op een nederlaag, maar een goal van aanvoerder Ron van Boxtel bezorgden de roodwitten alsnog een zege.
Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,Het is al de derde keer dit seizoen dat we in extremis nog een wedstrijd weten te kantelen", wist Maliskamp-coach Willem van den Berg te vertellen.
Beesd stond zes minuten voor tijd nog met 3-1 voor tegen Maliskamp, de runner-up van de vierde klasse E Zuid 1. Maar na vijf minuten blessuretijd stond er wel 3-4 op het bord.
,,Waarschijnlijk sloeg de stress toen toe bij ons", keek trainer Dick Wammes terug. ,,Wij deden het een uur heel goed en we deden Maliskamp pijn. Maar ja, het laatste kwartier geven we het nog uit handen." Nick van Gameren uit een voorzet van Joery Pippel en Rens Bronk met een rake kopbal uit een voorzet van Stefan van den Bosch zorgden tussen de 21ste en 24ste minuut voor de 2-0 tussenstand. In de blessuretijd kwam Maliskamp weer terug in de wedstrijd.
,,Jarno van de Water zorgden vier minuten na rust voor 3-1. Het bleek niet voldoende", berustte Wammes. ,,Onze doelman Demian van Asch tastte mis bij een voorzet en het werd 3-2. In de vijfde minuut van de extra tijd stond Beesd zelfs met lege handen."

16. 1-0 Nick van Gameren (Beesd)
31. 2-0 Rens Bronk(Beesd)
44. 2-1 Jari Konings (Maliskamp)
51. 3-1 Jarno van de Water (Beesd)
82. 3-2 Günther van Meurs (Maliskamp)
90. 3-3 Lauran de Bekker (Maliskamp)
90+1. 3-4 Ron van Boxtel (Maliskamp)
 
 
RKTVC - Jan van Arckel 1-1 (0-1)
Moment van de wedstrijd: Jan van Arckel leek met een zege aan de haal te gaan in Tiel, maar vijf minuten voor tijd viel uit het niets nog de gelijkmaker. ,,Ontzettend balen, want we hadden zeker een zege verdiend", vond trainer/coach Marco van Loon.
Bijzonderheid van de wedstrijd: Volgens Van Loon was het een wonder dat het halverwege 0-1 stond. ,,Het had minimaal 0-3 moeten staan."
Moeizaam gelijk spel RKTVC. Na vroege achterstand scoort Annas Meziani vlak voor tijd de gelijkmaker.

26. 0-1 Thom de Looijer (Jan van Arckel)
86. 1-1. Annas Meziani (RKTVC)
 
 
Buren - RKKSV 1-1 (1-1)
Moment van de wedstrijd: RKKSV-verdediger Lars van Dijk kwam tot scoren in en tegen Buren, maar hij deed dat in zijn verkeerde doel. ,,Lars wilde een voorzet wegwerken, maar raakte de bal helemaal verkeerd" zag RKKSV-coach Bertie van Balsfoort.
Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,Tsja een gelijkspel. Wat moet ik ervan zeggen?", vroeg Van Balsfoort zich af. Het was voor RKKSV pas het tweede gelijkspel van het seizoen.
Buren pakte, na vijf nederlagen op rij, tegen RKKSV een punt: 1-1. Binnen een kwartier keek Buren tegen een achterstand aan. ,,We kwamen gelukkig aan de gelijkmaker", meldde trainer Jack Cornelissen. ,,Er werd een bal ingespeeld en die sprong wat op. Via de scheenbeschermer van een verdediger verdween de bal in het doel."

05. 0-1 Joey van Nuland (RKKSV)
42. 1-1 Eigen doelpunt RKKSV (Buren)
 
 
Hedel - SCR 2-1 (1-1)
Moment van de wedstrijd: In de extra tijd taxeerden de doelman en een verdediger van SCR een lange bal helemaal verkeerd. Lukasz Junatowski was er vervolgens als de kippen bij om de luidbejubelde 2-1 binnen te schieten.
Bijzonderheid van de wedstrijd: Hedel is na de thuiszege hekkensluiter af. Wel heeft de ploeg drie wedstrijden meer gespeeld dan OSC'45, dat drie punten minder heeft. ,,We moeten sowieso nog wat punten pakken want we zijn er nog lang niet", constateerde Hedel-coach Wilco van Houtum dan ook.
SCR, dat donderdag het restant tegen Hedel met 5-3 had gewonnen, liet zich in Hedel danig verrassen: 2-1. SCR speelde voor de thee slecht en de 1-0 achterstand, die binnen tien minuten tot stand kwam, was dan ook terecht.
Na herbegin waren de Rijswijkers beter bij de les. Charles van Oort tekende in de 55ste minuut voor de 1-1. Daarna zag Van Oort een vrije trap via de vingertoppen van de doelman op de lat eindigen. In de blessuretijd begrepen doelman Wesley Broekhuizen en verdediger Robert van der Laan elkaar niet en daarvan profiteerde Heden om de verrassende 2-1 zege te pakken. SCR ondermijnd de met deze onnodige nederlaag de goede positie op de ranglijst.

13. 1-0 Bas van der Star (Hedel)
62. 1-1 Charles van Oort (SCR)
90+2. 2-1 Lukasz Junatowski (Hedel)
 
 
GVV - Teisterbanders 3-2 (0-1)
De derby in de vierde klasse E Zuid 1 tussen GVV en Teisterbanders kende twee gezichten. Voor de rust had Teisterbanders veruit het beste van het spel en scoorde ook. Na de hervatting was de thuisclub veel dwingender en profiteerde van enkele opzichtige verdedigingsfouten: 3-1.
Trainer Andries van Mourik baalde behoorlijk. ,,Vandaag hadden we drie strafschoppen moeten krijgen. Maar de arbiter had kennelijk besloten om ons er geen te geven. Wij hebben een hele goede wedstrijd gespeeld, op de drie doelpunten na."
GVV-er Ronald Meering speelde maar een half uur mee. ,,Bij een duel aan de zijlijn voelde ik in de knie wat verschuiven en ik dacht meteen dat is niet goed. De kniebanden. Dus maar meteen gewisseld. Ik hoop dat die alleen maar verrekt zijn." Toen leidde Teisterbanders al met 0-1. Ook dit was een verdedigingsfout, nu van Brandon Monhemius. Hij wilde de bal achter laten lopen, maar verkeek zich op de snelheid van Josha Noya. Die kreeg de bal met een uiterste krachtsinspanning nog voor het doel, waar Cees Arisse aflegde op Jan van Mourik.
Sem Schuilenburg was op weg naar de 0-2, maar werd zeven meter voor het doel aangetikt en ging neer. De arbiter zag er niets in. ,,Volgens mij was dat gewoon een strafschop", was Meering eerlijk. ,,Maar de arbiter kon het niet goed zien."
GVV tapte na de thee uit een ander vaatje. ,,Het was niet geweldig bij ons", zei trainer Nicki Beekwilder. ,,We hebben even de puntjes op de i gezet en waren ook veel feller." En GVV heeft Danny Hak, de doorzetter op het middenveld. Na een uur spelen zorgde hij eigenhandig voor de 1-1 toen Teisterbanders de bal niet weg kreeg. En in de 77ste minuut won Hak tot twee keer toe een verloren gewaand duel en tikte de bal tussen twee verdedigers door op Marcel van der Heijden: 2-1.
De 3-1 van aanvoerder Van der Heijden was een cadeau van de Avezaathse verdediging. Levi Augustinus speelde de bal breed op Thomas van Heun en die kreeg hem niet onder controle. Van der Heijden verraste met een kiezelhard schot doelman Tommy Loen. ,,Marcel gaat er dit jaar dertig maken, hij staat nu op twintig", voorspelde Beekwilder. ,,Vorig jaar maakte hij er 21 in een heel seizoen. Hij heeft nog zes wedstrijden."

25. 0-1 Jan van Mourik (Teisterbanders)
60. 1-1 Danny Hak (GVV)
73. 2-1 Marcel van der Heijden (GVV)
79. 3-1 Marcel van der Heijden (GVV)
89. 2-1 Roy Heij (Teisterbanders)
 
 
 
 
Wedstrijdverslagen : Brabants Dagblad / Regio-Voetbal.nl / De Gelderlander