Voorbeschouwing OSC'45 - Alem

Positie
Vereniging Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten Voor Tegen
7 Alem 4 2 1 1 7 9 8
11 OSC'45 4 1 0 3 3 10 15


Alem is zondagmiddag te gast bij OSC'45 op Sportpark De Hambaken.


Frans Vissers

Scheidsrechter Frans Vissers (75) fluit al 43 jaar lang: 'Van sommigen had ik de opa kunnen zijn'
Frans Vissers is met zijn 75 jaar de oudste scheidsrechter uit de regio die nog wedstrijden van eerste elftallen in het amateurvoetbal fluit. Als grensrechter had hij het profvoetbal kunnen halen, maar liever nam de Vughtenaar de fluit in de hand. Dat doet hij inmiddels alweer 43 jaar lang, en voorlopig wil hij nog niet van stoppen weten.
Het wil bij Alem nog niet echt lukken. Na vier wedstrijden staat Alem op een 7e plek met zeven punten. dat mag in Alemse begrippen een matige start worden genoemd. Even ter vergelijking; vorig seizoen was de buit na vier wedstrijden twaalf punten.
Trainer Peter Burg legt het uit: "Waar vorig seizoen in de beginfase van de competitie alles mee leek te zitten, zit het nu vaak tegen. Maar ik denk dat we, zeker als je in ogenschouw neemt dat we meerdere (langdurige) blessure gevallen hebben van onze aanvallers en keeper, naar behoren presteren."
Daav van Mil wordt onder de lat opnieuw vervangen door Bouke Steenbekkers. Van Mil is nog steeds herstellende van zijn handblessure.

Zondag leek het in de eerste helft niet echt dat OSC'45 na rust op een fikse nederlaag af zou stevenen. OSC'45-trainer Jeroen Beekwilder: "Afgelopen zondag was een gekke wedstrijd waar we door persoonlijke fouten en scheidsrechterlijke dwalingen in de 2e helft door het ijs zakten."


De wedstrijd begint om 14:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter F.C.M. (Frans) Vissers uit Vught.

De voorgaande uitwedstrijden tegen OSC'45 verliepen als volgt:

Seizoen  
OSC'45
 
Alem
 

2007/2008
Dave Gersjens
Leon Durieux
Willem Schalken
OSC'45
3-3
Alem
2x Niek van Lent
Jochem van Mil

OSC’45 degradeerde vorig jaar uit de vierde klasse en wil zo snel mogelijk terugkeren op dat niveau. Daarom bewees het zichzelf geen goede dienst door thuis met 3-3 gelijk te spelen tegen hekkensluiter Alem. Door deze re­mise is het gat tussen de koploper en OSC’45 groter geworden en wordt de blik op het vasthouden van deze tweede plek gericht.
Trainer Stefan Vorstenbosch wist van tevoren dat het moeilijk zou worden tegen Alem: „Hoewel we de heenwedstrijd met 0-4 won­nen, hadden we het toen ook al moeilijk tegen Alem. Door dit ge­lijkspel is het gat met koploper Ma­liskamp erg groot geworden. Als we de tweede plek kunnen behou­den, hebben we in ieder geval een periodetitel en spelen we nacom­petitie. Met deze jonge ploeg zou ik graag willen promoveren want voetballend kunnen we de vierde klasse aan. Maar dinsdag op de trai­ning zullen ze merken dat ik toch wel teleurgesteld ben over deze wedstrijd.”
In de beginfase was er nog niets aan de hand voor OSC’45. Al bin­nen vier minuten scoorde Davy Gersjes met een kopbal. Niet veel later kwam Maikel van Acker na een goede aanval over links in bal­bezit maar schoof de bal naast het doel. Alem nam hierna meer initia­tief en kwam enkele keren dicht bij het doel van OSC’45. In deze fa­se waren beide ploegen gelijkwaar­dig en was het verschil op de rang­lijst niet op het veld merkbaar. Vlak voor rust kregen de bezoe­kers een strafschop nadat Willem Schalken bij een corner zijn tegen­stander een trap gaf. Dit buiten­kansje liet aanvoerder Niek van Lent niet liggen en schoof de bal in de linkerhoek zodat Alem ver­diend op gelijke hoogte kwam.
In de tweede helft was het Alem die de thuisploeg onder druk zet­te. Een klein kwartier in de twee­de helft had dat ook succes toen de verdediging van OSC’45 de bal niet weggewerkt kreeg en Alem opnieuw kon voorgeven. Bij de tweede paal kopte Jochem van Mil van dichtbij in: 1-2.
Niet veel later richtte de scheids­rechter de aandacht op zich door een ongewone beslissing te ne­men. Nadat Willem Schalken een duel verloor, kon een aanvaller van Alem op het doel aflopen maar werd hij door de keeper te­gen de grond gewerkt. De grens­rechter zei dat de overtreding bui­ten het strafschopgebied had plaatsgevonden maar de keeper, Henri Wolfs, gaf eerlijk toe dat hij binnen ‘de 16’ de speler neerhaal­de. De scheidsrechter kende een strafschop toe maar beloonde deze eerlijkheid door geen rode kaart te tonen aan Wolfs. Wederom was het Niek van Lent die de penalty benutte en de stand op 1- 3 bracht.
OSC’ 45 bracht nieuwe spelers in en met nog 25 minuten te spelen, ging het tempo omhoog. Al snel met succes want Leon Durieux schoot een lage voorzet hard bin­nen. In de slotfase was Alem weer de gevaarlijkste ploeg en kregen zij nog twee goede kansen om de overwinning veilig te stellen. Maar zoals zo vaak gebeurt met clubs die onderaan bungelen, was het lot ook Alem niet goed gezind. De ongelukkig spelende Schalken waagde vlak voor tijd een schot en via een been van een tegenstander vloog de bal gelukkig in het doel van Alem.


2003/2004
Dave Gersjens
OSC'45
1-1
Alem
Patrick van Boxtel

Veel tevreden geluiden bij Alem. Het team speelde gisteren keurig 1-1 gelijk tegen koploper OSC'45. Alem was lang in de race voor een prijs, maar verloor de laatste weken veel punten. Tegen OSC was de motivatie en de scherpte weer helemaal terug en werd er goed gevoetbald.
OSC'45 was wel al direct vanaf de aftrap op voorsprong gekomen, maar dat mocht de pret niet drukken. Alem pikte het goed op en kreeg een paar mooie kansen. Gert Jan van Boxel miste een van de kansen. Een voorzet van Wilbert van Boxtel kwam op het hoofd van Patrick van Boxtel en hij scoorde de gelijkmaker. In de tweede helft had Alem het veldoverwicht, maar werd OSC'45 weer gevaarlijk met vrije trappen. Keeper Tom van Geffen hield Alem keer op keer in de wedstrijd.
Koploper OSC'45 kreeg veel goede kansen, maar kwam toch niet verder dan een gelijkspel. Het begon allemaal voortvarend, toen Dave Gersjens zijn ploeg al in de eerste minuut op voorsprong bracht. Hierna bleven de kansen wel komen, maar werd er niet meer gescoord door de Bosschenaren. Alem kreeg gedurende negentig minuten welgeteld één kans middels een vrije trap en scoorde hieruit de gelijkmaker.


2002/2003
Roy Netten
OSC'45
1-1
Alem
Niek van Lent

Door hard werken hield Alem het beter voetballende Orthen onder controle. Geen van beide teams kon voor rust gevaarlijk worden. Na rust braken beide teams regelmatig uit. Hoewel Alem-verdediger van Eeuwijk hem goed in zijn zak had scoorde Orthenaar Netten de openingstreffer. Lange tijd leek de winst naar OSC'45 te gaan. Alem kreeg weinig kansen en moest zelfs een bal van doellijn halen. Maar Alem had geluk. De scheidsrechter liet ruim een kwartier doorvoetballen. Diep in de blessuretijd kreeg Alem een corner te nemen. Niek van Lent kopte de bal binnen waardoor Alem een punt mee naar huis kon nemen.
Clubtopscorer Roy Netten, in de belangstelling van in degradatienood verkerende hoofd- en eerste klassers, zette OSC'45 vlak voor tijd op 1-0. Maar tien (!) minuten in blessuretijd schoot Alem alsnog 1-1 binnen. Het ontredderde OSC met een gigantische kater achterlatend. OSC'45, ooit een solide tweedeklasser, kan alleen met het binnenhalen van de derde periodetitel het seizoen nog wat glans geven.

Archiefbeeld | 10 Februari 2008 | OSC'45 - Alem (3-3)
OSC’45-speler Willem Schalken kopt tussen Alem- spelers Kees-Jan Zwanenberg (7) en Niek van Lent (10)