Voorbeschouwing DSC - Alem

Positie
Vereniging Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten Voor Tegen
1 DSC 22 18 3 1 57 62 18
6 Alem 21 9 7 5 34 44 28


De Klassieker.


Scheidsrechter
Daniël Drost
DSC-Alem, de Derby, de Klassieker van Maasdriel. Zondag staan beide elftallen weer tegenover elkaar in de mooiste, belangrijkste en meest beladen wedstrijden van het jaar. Twee weken geleden was DSC de bovenliggende partij, kan Alem zich revancheren?

Alem is bezig aan een wisselvallig seizoen. De overvolle ziekenboeg dit seizoen zal daar zeker debet aan zijn.
Het afgelopen paasweekend verliep ronduit teleurstellend met een gelijkspel tegen Buren en een nederlaag tegen Jan van Arckel, waardoor Alem zich op plaats zes van de ranglijst terugvindt.
Trainer Peter Burg zal voor zondag nog wat moeten puzzelen, Lars Steenbekkers is geblesseerd, Mats Steenbekkers en Martijn Leerintveld zijn geschorst.

DSC dat onder leiding van hoofdtrainer Roland Timmermans koploper is in 4E, morste vorig weekend in de Paasdubbel tegen RKKSV ook punten en zag Maliskamp dichterbij sluipen. DSC kan zich daardoor zondag geen puntverlies veroorloven in de race naar het kampioenschap.

Scheidsrechter D.R.H. (Daniël) Drost uit Tilburg mag de derby, die om 14:30 uur begint, in goede banen leiden.

De voorgaande uitwedstrijden tegen DSC verliepen als volgt:

Seizoen  
DSC
 
Alem
 

2017/2018
Martijn Veldhuis
DSC
1-1
Alem
Mart van Boxtel

Alem-leider Ton Steenbekkers: ,,Het was vandaag een echte derby. Gezien het scoreverloop mogen we blij zijn met een punt. DSC-trainer Arian Meeuwsen: "We hebben goed vanuit het collectief gespeeld. De late gelijkmaker was een domper, maar wel terecht."
Waar de spelers van koploper Alem al om half één stonden te trappelen om het korte tripje naar Kerkdriel te maken, zal men zich bij hekkensluiter DSC vermoedelijk een stuk minder hebben verheugd op de derby. Voor het eerst sinds het seizoen 2001-2002 troffen de twee ploegen elkaar zondagmiddag weer in competitieverband en dat was reden genoeg voor de inwoners van beide dorpen om op het waterkoude sportpark Ipperakkeren de burenruzie te aanschouwen.
De Frans van Houten-tribune, vernoemd naar de vorig jaar overleden erevoorzitter van de voetbalvereniging uit Kerkdriel, liep dan ook in hoog tempo vol.
Normaal gesproken zitten de supportersgroepen van beide clubs strikt gescheiden van elkaar, maar dat was in Kerkdriel zeker niet het geval. Dat zou ook wat potsierlijk zijn, want beide dorpen zijn door de jaren heen met elkaar vervlochten geraakt. Of zoals een Alem-supporter het treffend omschreef ‘je komt elkaar deze week toch allemaal in dezelfde supermarkt weer tegen’.
Ook op het kunstgrasveld in Kerkdriel was de vermenging van beide dorpen zichtbaar. Zo keerde Kevin Broekmeulen vandaag voor het eerst sinds zijn vertrek van afgelopen zomer voor even terug in Kerkdriel. De spits die drie seizoenen in de hoofdmacht van DSC actief was, draagt deze jaargang het shirt van Alem. Hij zal erop gebrand zijn geweest om zijn oude ploeg pijn te doen en daarvoor diende de ideale mogelijkheid zich na bijna een half uur aan.
Dennis van Mook gaf vanaf de rechterkant een lage steekbal die dwars door de DSC-verdediging sneed. Broekmeulen pikte de bal op en probeerde direct af te ronden, maar doelman Tom van Geffen bleek een niet te nemen horde. Diezelfde Van Geffen was daarvoor ook al van grote waarde voor de ploeg van trainer Arian Meeuwsen, toen hij met zijn voet een laag schot van Mats Steenbekkers pareerde.
Op die twee mogelijkheden na, gebeurde er in de eerste helft weinig. De vooraf zo hooggespannen verwachtingen werden geen moment waargemaakt. Aangezien beide ploegen ver inzakten ontspon zich een eerste bedrijf dat het aanzien amper waard was. Daardoor leek het er lange tijd op dat DSC en Alem met een doelpuntloze stand de kleedkamers zouden opzoeken.
De overwegend teleurgestelde toeschouwers waren al aan hun tocht richting de behaaglijke warmte van de kantine begonnen, toen DSC onverwachts toch nog gevaar wist te stichten. Een hoge bal van achteruit van Joost van Engelen werd compleet verkeerd getaxeerd door de Alemse verdediging, waardoor Martijn Veldhuis in balbezit kwam. Hij wist tussen drie Alem-verdedigers tegen de verwachtingen in tot een verdekt schot te komen. Hoewel zijn poging op doel niet onhoudbaar leek, stond de verbouwereerde Alem-doelman Daav van Mil aan de grond genageld toen hij de bal zijn doel in zag rollen.
De explosie van vreugde die zich na die goal meester maakte van de spelers, begeleiding en toeschouwers van de thuisploeg, was tekenend voor het belang van deze opsteker in dit tot dusver zo dramatisch verlopen seizoen.
Na de rust was het de verwachting dat Alem als door een wesp gestoken de kleedkamer uit zou komen, maar het was juist de thuisploeg die bijna op 2-0 kwam. Bas Vos krulde een vrije trap fraai langs doelman Van Mil, maar zijn poging spatte uiteen op de onderkant van de lat.
Ook Alem werd niet veel later gevaarlijk vanuit een dodespelsituatie, maar Van Geffen ranselde een vrije trap van Mart van Boxtel met een maximale inspanning uit de hoek.
Toen de DSC-doelman tien minuten voor tijd een indraaiend schot van Mats Steenbekkers knap wist te keren, leek hij zich daarmee tot man van de wedstrijd te ontpoppen, maar niets bleek minder waar. Vijf minuten voor tijd was het namelijk wél raak uit een vrije trap van Van Boxtel. Via de rug van Vos viel de bal uit het niets over Van Geffen heen in het doel.
Die late gelijkmaker was het startsignaal voor een knetterende slotfase, waarin DSC via Vos en Ton Burg nog tot tweemaal toe de overwinning naar zich toe had kunnen trekken.
De derby tussen de dorpen werd in de absolute slotseconden nog ontsierd doordat Van Boxtel na een forse charge op Leon van Heel een rode kaart ontving. Het daaropvolgende verhitte opstootje werd vakkundig gesust en na ruim acht minuten blessuretijd floot arbiter Nelemans voor het einde.


1992/1993
Peter Verhoeven
DSC
1-0
Alem
 

DSC heeft gistermiddag goede zaken gedaan door streekgenoot Alem met een nederlaag op te zadelen. Beide ploegen verblijven in de kelder van de 4e klasse B. De thuisclub die kort voor rust met tien man verder moest, kwam na twintig minuten in de tweede helft op voorsprong. Alem probeerde nog wel de bakens te verzetten, maar de gasten waren niet bij machte om DSC nog te achterhalen: 1-0.
Een streekderby die in de tweede helft ontaardde in een waar schimmenspel. Zowel DSC als Alem konden de punten goed gebruiken. Beide ploegen verblijven in de gevarenzône. De thuislub startte enigszins gehandicapt. Doelman Verstappen moest een kijkoperatie aan de meniscus ondergaan en daarom mocht Arjan Baggerman weer het DSC doel verdedigen.
Het eerste kwartier kon bepaald niet boeien. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Door het natte veld gingen regelmatig spelers onderuit waardoor passes ook niet aankwamen. De eerste kans was voor de thuisclub. Uit een kort genomen vrije trap door Willy Broekmeulen schoot Gerard Dekkers van zeker dertig meter op het Alemse doel. Het van richting veranderde schot vloog over de doellijn. Uit de hoekschop kopte Tonnie van Herwijnen, hoog boven alles en iedereen uit, op het doel, maar op de doellijn kon Patrick van Boxtel van Alem nog redding brengen.
Ook na deze opleving bleven beide ploegen aanmodderen. Het eerste schot op het doel van Arjan Baggerman kwam pas in de 25e minuut. Hans Hanegraaf schoot een vrije trap met een boogje naast het DSC doel. Tien minuten voor rust kwamen Alem doelman Herman van Osch en DSC-linkerspits Tonnie van Herwijnen ongelukkig met elkaar in botsing. De Alem-goalie hield er niet aan over in tegenstelling tot van Herwijnen, die met een oogblessure in de tweede helft niet meer terugkwam en werd vervangen door Dave Versteeg.
Drie minuten voor het rustsignaal kregen de gasten een unieke mogelijkheid om op 0-1 te komen. Uit een voorzet van Hans Brekelmans kopte Bard van den Boogaard op het DSC doel. Doelman Baggerman was verslagen, maar Hubert van Gulick bracht in laatste instantie met de hand op de doellijn redding. Deze aanraking met de bal betekende een vroegtijdige aftocht, zodat DSC met tien tegen elf verder moest. Doelman Baggerman haalde echter een huzarenstukje uit door de ingeschoten strafschop door Joop Kollenburg knap uit de rechterbenedenhoek te plukken en zijn ploeg een mentale opkikker te bezorgen.
De gasten uit Alem die in de 57e minuut Joop Kollenburg verwisselden voor René van Boxtel creëerden wel een veldoverwicht in het eerste kwartier na rust, maar uitgespeelde kansen waren schaars. In de 49e minuut knalde Bard van den Boogaard naast het DSC doel bij een doorbraak aan de rechterkant, terwijl Hans Hanegraaf het probeerde met afstandsschoten die de richting volledig misten.
De thuisclub kwam toch nog verrassend op voorsprong. Bij één van de spaarzame counters snelde Patrick Vissers in de 64e minuut op het doel ban Herman van Osch af. Op tijd zag hij Peter Verhoeven geheel vrij voor het doel staan, die met links via het been van Arjan de Leeuw DSC aan de leiding schoot: 1-0.
Trainer Gerrit van Uden van Alem zette de Ier Burny Scully tien minuten voor tijd nog in voor verdediger Arjan de Leeuw, die in de resterende tijd ook geen potten meer kon breken. De laatste kans was zelfs nog voor DSC. Willy Broekmeulen knalde zeker vanaf dertig meter tegen de onderkant van de lat. De thuisclub bleef overeind en bij Alem likt men de wonden.


1990/1991
 
DSC
0-4
Alem
3x Howard Goddard
Hans Hanegraaf

Howard Goddard was weer eens goud waard voor Alem. Met drie doelpunten in de streekderby tegen DSC verzorgde hij een groot deel van de productie van Alem, dat in Kerkdriel met 0-4 won.
Goddard had wel een verklaring voor zijn goede spel. "Ik had vorige week tegen Wilhelmina Boys slecht gevoetbald en wilde in deze derby mijn revanche halen. Maar ik zie het niet als een persoonlijke overwinning. De hele ploeg vocht met veel inzet en voelde dat het iets goed had te maken na de vorige wedstrijd."
DSC opende sterk en kreeg binnen tien minuten twee goede kansen. Willie Broekmeulen schoot eerst vanaf twintig meter over en deed dat daarna nog een keer vanuit een vrije trap.
Een ingestudeerde vrije trap van Alem betekende de 0-1 voor de bezoekers. Bert van Kessel nam de hoekschop en Mari Leerintveld kopte door naar Goddard. Die nam de bal ineens op de pantoffel en liet doelman IJsveld kansloos.
Hierna probeerde DSC wel iets terug te doen maar de machteloosheid droop van de ploeg af. Willie Broekmeulen, die het gisteren als spits mocht proberen, stond teveel op een eiland. Vlak voor rust kwam Alem heel gelukkig op 0-2. Arjan de Leeuw loste een schot en via de voet van Goddard rolde de bal achter IJsveld.
DSC kwam deze domper niet meer te boven. Na rust werd Johan van Houten, die vorige week met drie treffers tegen HVCH nog voor de overwinning zorgde, weer naar voren gederigeerd. Maar het centrale dua van Alem, Mari Leerintveld en Wim Steenbekkers, was gewaarschuwd en Van Houten kwam er niet aan te pas.
Tien minuten na de thee besliste Hans Hanegraaf de wedstrijd definitief. Hanegraaf, die een paar weken afwezig was vanwege een examen, brak door op rechts en wilde eigenlijk een voorzet geven. Doelman IJsveld rekende daar ook op en was vast naar voren gelopen. Tot ieders verbazing werd het geen voorzet maar verdween het leder in het lege doel.
Hierna geloofde de ploeg uit Kerkdriel er helemaal niet meer in. De ballen werden hard en hoog naar voren geschoten en men hoopte op een bevlieging van Broekmeulen, Van Houten of Steenbekkers. Maar meer dan een schot van Anthony Steenbekkers op de lat kreeg het publiek niet te zien van DSC.
Na een uur spelen kreeg Goddard zijn derde en Alems vierde treffer op een presenteerblaadje aangeboden. Michel Wijgergangs speelde de bal te hard terug op IJsveld. Die moest lossen en de bal kwam panklaar voor de voeten van Goddard, die in een leeg doel 0-4 kon inschuiven.


1985/1986
Martin van der Sluis
Chris Baars
Peter Verhoeven
DSC
3-3
Alem
Johan de Raad
Bert van Kessel
Hans Leerintveld

Alem verdiend zo langzamerhand een eervolle vermelding in het Guinessboek of Records. De voornaamste milimeters daarin komen ontegenzeggelijk trainer Hennie Zwiers toe. De coach die afgelopen donderdag tijdens de training door zijn enkel was gegaan en gisteren op twee krukken hinkelde, beschikt de laatste weken over een gelukkige hand van wisselen. Gisteren in de enerverende streekderby met DSC scoorde invaller Hans Leerintveld de verdiende gelijkmaker (3-3).
De afgelopen drie weken was het niet anders geweest. In de uitwedstrijd tegen Rhelico maakte Michel Ketels eerst na een wissel in blessuretijd de gelijkmaker en vorige week ondertekende de linkerverdediger, eveneens na een omzetting in de slotfase, mede de 2-1 zege op Vinkel. De goals, die Alem de laatste tijd net voor de gong produceert, vallen daarom nauwelijks te verklaren , vanuit een flinke portie fortuin. Een uitleg die meer hout snijdt, is dat de pupillen van Zwiers hun volle concentratie bewaren tot het laatste fluitsignaal van de arbiter en de eventuele gemakzucht van de tegenstander afstraffen.
Een kwartier voor tijd hikte Alem gisteren nog tegen een bijna kansloze 3-1 achterstand aan. Weinigen van de talrijke toeschouwers, die het druilerige weer hadden getrotseerd, gaven op dat moment nog vijf centen voor een goede Alemse afloop. Voor DSC leek geen vuiltje aan de lucht of het moeten de donkere wolken aan de hemel zijn geweest. Die verwachting pakte echter anders uit. Bert van Kessel, ingevallen voor de in de tweede helft onzichtbare Joop Kollenburg, reageerde tien minuten voor tijd attent op een doorkopbal van aanvoerder Hans Hanegraaf: 3-2.
Daarna moet menige speler van Alem gedacht hebben aan de laatste weken. In het duel met DSC, het Ajax-Feijenoord van de Bommelerwaard, kregen de discipelen van Zwiers dus waarempel de beloning voor hun doorzettinsvermogen. Scheidsrechter Raaijmakers uit Gemert speelde daarbij weliswaar een hoofdrol. De arbiter, die in de eerste helft al meer blessuretijd had bijgetrokken dan er oponthoud was geweest, liet de beide buurmannen in het tweede bedrijf minstens vijf minuten doorspelen.
De gelijkmaker van Hans Leerintveld ontlokte bij de Kerkdrielse oefenmeester een begrijpelijke woede-uitbarsting. "Hij heeft de grensrechter helemaal geen teken gegeven hoe lang er nog gespeeld moest worden. En dan opeens blijkt dat hij zoveel minuten heeft bijgeteld. Hoe komt zo'n man er bij om zo lang te laten doorspelen. Zoveel tijd voor belssurebehandeling is er zeek niet geweest", foeterde Oremans na afloop, met de verslagen spelersgroep in de kleedkamer. De arbiter, die goede momenten met heel zwakke afwisselde, ging onder begeleiding van het DSC-bestuur naar zijn kleedkamer.
Zeker gezien de eerste helft had Alem recht op een punt of zelfs de volle buit. Alem mocht, zoveel als het wilde, zijn technische kwaliteiten tonen en het voelde zich in zijn element als het ongehinderd mooie combinaties opzette. Een kwartier voor rust waren de rollen omgedraaid. Binnen een tijdspanne van twee minuten profileerden Martien van der Sluis en Chris Baars een 2-0 voorsprong. Vier minuten in blessuretijd knabbelde Johan de Raad wat van die marge af: 2-1.
Dat DSC over een uiterst gevaarlijke aanvalslinie beschikt, bleek bij het derde Kerkdrielse doelpunt. Met een supersnelle aanval, die eerst giing via Willie Broekmeulen en later verder ging bij Chris Baars, bekroonde Peter Verhoeven met een doeltreffende schuiver onder het lichaam van Piet van Boxtel door. Daarna huiverde Alem alleen maar als Baars aan de bal kwam. Het is een lust voor het oog om hem te zien passeren en gisteren bleek hij veelal te glibberig voor de Alemse fuik. Jammer is het echter, dat bij dergelijke behendige spelers vaak de collectiviteitsgedachte ontbreekt.


1984/1985
 
DSC
0-0
Alem
 

Als je voorafgaand aan de streekderby tussen DSC en Alem op een gelijkspel gokt, dan maak je een gerede kans op de pot. De beide buren schotelen het talrijke publiek doorgaans een enerverende partij voetbal voor, maar het uiteindelijke reslutaat is vaak onbeslist. Zo eindigde eerder dit seizoen de eerste onderlinge confrontatie in Alem in 2-2 en gistermiddag kwamen beide ploegen in Kerkdriel niet aan scoren toe (0-0).
Alem ringeloorde in het eerste bedrijf DSC dat zijn opponent in het tweede speelgedeelte de schrik in de benen joeg door de ene aanval op de andere te stapelen. Misschien dat daarom ook de trainers Oremans en Zwiers na afloop elkaar tevreden de hand schudden.
Zoals gezegd, de ruim vierhonderd toeschouwers kregen geen doelpunten te zien. Maar wat was Alem daar in de beginfase van de wedstrijd dicht bij. DSC schrok zo zeer terug van het Alemse offensief, dat de ploeg nauwelijks aan het opbouwen van aanvalsacties toekwam. De Kerkdrielenaren wisten natuurlijk dat Alem zich niet ging verschuilen, maar op zo'n krachtig offensief had DSC niet gerekend.
Dankzij een flinke portie fortuin bleef DSC toch overeind. Eerst ging in de tweede minuut een zucht van verlichting door de Kerkdrielse ploeg, nadat Alems middenvelder Jack Hanegraaf tegen de paal had gekopt. Nog geen minuut later kneep de thuisploeg de koude tenen weer bijelkaar, toen aanvoerder Hans Hanegraaf, na een sublieme voorzet van Joop Kollenburg, het gespikkelde ding tegen de dwarslat kopte. Na een half uur tikte de jeugdige Hans Hanegraaf de bal weer tegen de lat.
Pas tien minuten voor het rustsignaal ontsnapte DSC aan de immense druk van Alem. Nu zaten de leerlingen van Hennie Zwiers met de handen in het haar. Van alle kanten werd het Alemse bolwerk onder vuur genomen. De Kerkdrielse spits Peter Verhoeven kwam maar een fractie van een seconde tekort om een vrije trap van Henk van Meerten doeltreffend af te ronden. Diezelfde Verhoeven kopte even daarna uitstekend in na een hoekschop van Martien van der Sluis, maar Piet van Boxtel plukte de bal op vakbekwame wijze uit de bovenhoek.
Hoe snel een donderspeech van een trainer kan werken, bleek in het tweede bedrijf. Trainer Theo Oremans van DSC had zich in de eerste helft in de dugout zitten verbijten. Zijn voorstopper Johan van Houten schonk aanvoerder Hanegraaf teveel ruimte, Joop Kollenburg glipte keer op keer langs verdediger John van der Sluis en Henk van Meerten stopte de andere Hanegraaf onvoldoende af. Daar moest volgens Oremans bliksemsnel verandering, of beter gezegd verbetering in komen. De tweede helft wees uit, dat de Kerkdrielse spelers de tirade van hun trainer goed in de oren hadden geknoopt.
DSC maakte in de tweede helft een wedergeboorte door. Al na zes minuten knalde Peter Verhoeven van dichtbij huizenhoog over. Vier minuten later stormde de Kerkdrielse spitsspeler op doelman Van Boxtel af. Met zijn vingertoppen voorkwam hij dat DSC de score opende. Daarna kreeg Martien van der Sluis nog een uitstekende kans om zijn ploeg aan de leiding te helpen. De hazewind van DSC kreeg de bal verkeerd op zijn voet en Alem snakte weer eens naar lucht. Ook al stond de Alemse ploeg soms te trillen op zijn benen, doelpunten vielen er niet.


1983/1984
2x Martien van der Sluis
DSC
2-1
Alem
Hans Hanegraaf

De derby in de vierde klasse B tussen DSC en Alem is gistermiddag geëindigd in een 2-1 overwinning voor de thuisclub.
In Kerkdriel speelden DSC en Alem een aantrekkelijke wedstrijd voor ongeveer zeshonderd toeschouwers. Nadat beide ploegen in de beginfase voorzichtig elkaars krachten hadden afgetast, zette Hans Hanegraaf in de vijftiende minuut de gasten op een verrassende voorsprong. Hij kopte de bal uit een vrije trap in het doel: 0-1.
DSC had het even moeilijk met de onverwachte dadendrang van de gasten, die duidelijk niet van plan waren de voorsprong angstvallig te verdedigen. Pas in het laatste kwartier voor rust kon DSC Alem onder druk zetten. De pressie van de thuisclub had in de 36e minuut resultaat toen de doorgebroken DSC-speler Tommie de Vaan in het strafschopgebied werd neergelegd. De defensie van Alem was hiervoor door een goede combinatie van de thuisclub uiteen gespeeld. Martien van der Sluis deed vanaf elf meter zijn plicht: 1-1.
In de tweede helft was het de thuisploeg die het initiatief naar zich toe trok. Alem moest zich op eigen helft terugtrekken om de aanvallen van DSC op te vangen. Omdat Alem de defensie goed had georganiseerd kostte het DSC de nodige moeite om de noodzakelijke bressen te vinden.
Toen het publiek zich al met een remise had verzoend sloeg DSC zeven minuten voor tijd alsnog toe. Willie Broekmeulen glipte met een snelle rush door de defensie van Alem heen, waarna een van de verdedigers hem tegen het gras werkte. Martien van der Sluis bewees uit de toegekende strafschop opnieuw zijn waarde voor DSC: 2-1. Wegens hinderen van de doelman keurde de scheidsrechter twee minuten later een treffer van Tommie de Vaan af.


1982/1983
2x Martien van der Sluis
Bart de Cocq van Delwijnen
DSC
3-1
Alem
Adrie Leerintveld

In met reclame bedrukte shirts gehuld maakte DSC korte metten met buurman Alem, 3-1. Beide elftallen zorgden voor aantrekkelijk en sportief voetbal.
Vanaf de aftrap eiste gastheer DSC de hoofdrol, maar Alem nam geen genoegen met een bescheiden rolletje als figurant. De gasten wensten niet in die richting geduwd te worden en ondernamen zelf ook enkele fantasierijke aanvallen. Noodgedwongen moets men echter de nadruk op de defnsie leggen, want DSC bleef komen. Die nadruk kwam evenwel pas na de openingstreffer, die reeds in de tiende minuut viel en op naam kwam van Adrie Leerintveld van Alem, 0-1.
Tot aan de rust bleef die stand gehandhaaft. Dit tot groot ongenoegen van Kerkdriel, dat dit gedurende de tweede helft nadrukkelijk illustreerde. Al in de eerste minuut mocht Martien van der Sluis de eer op zich nemen, uit een directe vrije trap tekende hij 1-1 aan. DSC bleef hierna dicteren, maar moest bedacht zijn op Alems tegenstoten. Uitblinker Martien van der Sluis wist in de 60e minuut andermaal de Alemse goalie te verschalken, 2-1.
Hierna nam DSC wat gas terug en loerde op een counter. Een kwartier voor tijd tekenden Johan van Houten, Martien van der Sluis, Michel Wijgergangs, Tommie de Vaan en Bart de Cocq tezamen voor de derde Drielse treffer. Laatsgenoemde speler gaf het beslissende tikje.


1978/1979
Chris Baars
DSC
1-1
Alem
Hans Hanegraaf

In een spannende wedstrijd speelde een technisch sterker Alem voor rust een aanvallende partij voetbal, waarbij na twintig minuten een hoge bal door de Kerkdrielse doelverdediger uit de lucht werd geplukt. Op hetzelfde moment gaf de man een Alem-aanvaller een tik na. Hans Hanegraaf benutte de penalty.
Na de rust werd de wedstrijd getypeerd door een veldoverwicht van de thuisclub. Na 65 minuten benutte Chris Baars een penalty: 1-1. Door gemis aan aanvallers hadden de DSC-aanvallen weinig voeten in aarde.

| Archiefbeeld | 26 November 2017 | DSC - Alem (1-1) |


Peter Verhoeven (links) van DSC gaat een duel aan met Hans Hanegraaf. Gerard Dekkers (rechts) van DSC is toeschouwer.
| Archiefbeeld | 29 November 1992 | DSC - Alem (1-0) |


De doelman van Alem voorkomt dat een aanvaller van DSC de eer voor de Kerkdrielse ploeg redt.
| Archiefbeeld | 02 December 1990 | DSC - Alem (0-4) |


DSC-aanvaller Chris Baars (l) is de Alemse verdediger Michel Ketels te slim af.
| Archiefbeeld | 22 September 1985 | DSC - Alem (3-3) |


De DSC verdedigers Johan van der Sluis (r) en Gerard de Leeuw (l) zijn samen met vier andere spelers op zoek naar de bal.
| Archiefbeeld | 16 December 1984 | DSC - Alem (0-0) |


DSC-aanvaller De Vaan vliegt door de lucht na een duel met een tegenstander van Alem.
| Archiefbeeld | 23 April 1984 | DSC - Alem (2-1) |


De doelman van DSC grijpt doeltreffend in, Alems frontlinie boekt geen succes.
| Archiefbeeld | 24 Oktober 1982 | DSC - Alem (3-1) |