Voorbeschouwing Alem - Buren

1 Alem 12 9 1 2 28 34 13
14 Buren 13 2 1 10 7 17 41

Koploper ontvangt hekkensluiter.

De hekkensluiter tegen de koploper. Normaal gesproken mag Alem zondag geen fout maken. In de heenwedstrijd walste Alem over de bezoekers heen: 0-8. Trainer Ben Hoek waakt echter voor onderschatting. De wedstrijd zal vooraf in Alem niet als 'zekerheidje' ingecalculeerd worden. Daarvoor is Buren een té goed voetballende ploeg.
Op "De Oude Maas" fluit scheidsrechter Bert Littel uit Hank om 14.30 uur voor aanvang.

De voorgaande thuiswedstrijden tegen Buren verliepen als volgt:

Seizoen

2018/2019
Kevin Broekmeulen
Frank Stap

Buren pakte een punt bij Alem: 1-1. "Verdiend, want voor rust speelden we een half uur heel goed", zei trainer Jack Cornelissen.
Broekmeulen zette Alem op 1-0. Jeffrey Heijster zag de loopactie over vijftig meter van rechtsback Frank Stap en legde de bal panklaar op diens hoofd: 1-1.
Buren hield na rust stand.
"We hebben vandaag te weinig gebracht. Het was te veel net niet", aldus Alem-leider Ton Steenbekkers.

2017/2018
2x Kevin Broekmeulen
Mats Steenbekkers
Lars Steenbekkers
Hans van den Boogaard
Patrick van Arkel

De thuisclub kende een eenvoudige middag. Nog voor rust was het duel beslist, dankzij treffers van Mats Steenbekkers, Kevin Broekmeulen (strafschop) en Lars Steenbekkers. Na rust zorgden Broekmeulen en Hans van de Boogaard voor de laatste twee doelpunten.
Voor Alem was zondag opponent Buren geen obstakel. Het werd een 5-1 winst voor de Alemnaren.
Kevin Broekmeulen (2x) waarvan eenmaal uit een strafschop, Lars Steenbekkers, Hans van den Bogaard en Mats Steenbekers tekenden voor de doelpunten. Het was een duel tussen kat en muis. “We waren heer en meester”, aldus Alem-trainer Piet Saaman.
Voor Buren was er dit weekend geen puntenwinst. Op bezoek bij het sterke Alem liep de ploeg een forse 5-1 nederlaag op. Bij rust stond Buren al op een 3-1 achterstand.
Buren was een maatje te klein voor Alem: 5-1. Binnen drie minuten was het al raak. Patrick van Arkel maakte nog wel gelijk, maar voor rust nam Alem weer afstand: 3-1. Twintig minuten na de rust speelde Buren goed mee, maar Alem scoorde: 5-1.

1998/1999
René van Boxtel
2x Erik van der Putten
????

Alem had tegen het laag geklasseerde Buren alleen moeite met het fysieke spelletje van die ploeg. De spitsen Wilbert van Boxtel en Niek van Lent zaten stevig in de tang, waardoor de thuisploeg het van het middenveld moest hebben. In de 40e minuut kreeg diezelfde Van Lent de beste mogelijkheid voor rust. Na een solo van Patrick van Boxtel werd de bal van de lijn gehaald, de rebound kwam voor de voeten van Van Lent, die omhaalde, maar de binnenkant van de paal trof.
Na de 0-1 in de 50e minuut verhoogde Alem het tempo. Via René van Boxtel en twee keer Erik van der Putten, die een sterke wedstrijd speelde, haalde de thuisploeg de drie punten alsnog binnen: 3-1.

1997/1998
3x Patrick van Boxtel
3x Piet Saaman
Kees-Jan Zwanenberg
ONBEKEND

Alem dat in de laatste fase van de competitie een geweldige inhaalslag deed, eindigde uiteindelijk keurig op de vierde plaats. Echter: de ploeg pakte geen enkele prijs. In het duel tegen Buren waren Patrick van Boxtel en Piet Saaman weer eens goed op dreef. Beiden scoorden drie treffers.

1981/1982
2x Gerard van Mook
Buren

Een belangrijke wedstrijd voor Alem, want bij winst op Buren en gelijkspel of verlies van GVV bij Rossum zou het kampioen zijn en dat is gelukt.
Alem begon met een geweldig offensief waarmee het al voor rust het kampioenschap binnenhaalde. Gerard van Mook wist tweemaal een fout van de Burense verdediging af te straffen en wist zo in de 15e en 20e minuut te scoren.
Na rust wist een feller Buren Alem niet meer in gevaar te brengen.

1980/1981
2x Johan de Raad
Ad Bauw
Huib Veldhoven

De voorsprong welke Buren in Alem in de eerste helft wist op te bouwen moest in de tweede helft weer worden prijsgegeven.
In het eerste kwartier was de thuisclub zeker de betere ploeg. Een van de weinige uitvallen van Buren in de 27e minuut werd met een doelpunt beloond. Een fout in de verdediging van Alem werd door Ad Bauw afgestraft.
Alem stelde alles in het werk om gelijk te komen. Enkele minuten voor rust was het Huib Veldhoven, die in een prachtige solo door de verdediging van Alem kwam en 0-2 scoorde.
Na rust weer hetzelfde spelbeeld, een hard werkend Alem die deze achterstand weg wilde werken. Het was een combinatie van Ton de Wit en Johan de Raad en de laatste scoorde 1-2 in de 52e minuut. In de 75e minuut was het weer Johan de Raad, die met een ver afstandschot zijn ploeg toch aan de verdiende gelijkmaker hielp.
Kansen kwamen er nog wel aan beide zijden, maar Buren noch Alem kwamen tot scoren. Gezien het spelbeeld hebben de ploegen de punten eerlijk verdeeld.

1977/1978
2x Johan de Raad
Adrie de Leeuw
ONBEKEND

Een voorzichtig gestart Alem keen na zeven minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Adrie de Leeuw maakte daar echter al snel weer 1-1 van, terwijl Johan de Raad voor rust nog tweemaal scoorde. Ruststand: 3-1.
Na de hervatting kwam Buren goed opzetten maar verder dan 3-2 konden de gasten toch niet meer komen.

1976/1977
Ben Broekmeulen
3x Hans Hanegraaf
ONBEKEND

Hans Hanegraaf bezorgde een duidelijk sterker spelend Alem vlak voor rust een 1-0 voorsprong. Na een kwartier spelen in de tweede helft zorgde aanvoerder Broekmeulen voor de tweede Alemse treffer. Binnen vijf minuten was het lot van Buren nu bezegeld, want Hanegraaf scoorde nog tweemal en bracht daarmee de stand op 4-0.
Alem had de zaak nu wel bekeken en de enige Burense treffer, kort voor tijd, kon de thuisclub niet meer deren.

| Archiefbeeld | 15 April 2018 | Alem - Buren (5-1) |

| Archiefbeeld | 25 April 1982 | Alem - Buren (2-0) |