Voorbeschouwing Alem - DSC

Positie
Vereniging Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten Voor Tegen
1 DSC 19 16 2 1 50 57 18
4 Alem 18 9 6 3 33 42 24


Alem - DSC: De Klassieker

Alem ontvangt zondag de aartsrivaal uit Kerkdriel, altijd een speciale wedstrijd, in ieder geval voor de supporters.

Scheidsrechter
Maik Schrama
Voetballiefhebbers uit Maasdriel dienen zich zondag aanstaande te begeven naar sportpark "De Oude Maas" het complex van Alem. Het decor voor de derby tussen Alem en DSC.

Sinds 1978 werd de derby achtmaal gespeeld in Alem. Alem won drie keer, vijf ontmoetingen eindigden in een gelijkspel. DSC won in competitieverband nog nooit op "Sportpark De Oude Maas".


De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Maik Schrama uit Breda.

De voorgaande thuiswedstrijden tegen DSC verliepen als volgt:

Seizoen  
Alem
 
DSC
 

2017/2018
Mart van Boxtel
Kevin Broekmeulen
Alem
2-2
DSC
Leon van Heel
Damian van Herwijnen

De derby tussen Alem en DSC is zondagmiddag voor de tweede keer dit seizoen onbeslist geŽindigd. Uitgerekend ex-DSC-aanvaller Kevin Broekmeulen bezorgde de thuisploeg met de 2-2 vlak voor tijd een punt.
Kosten noch moeite waren in de aanloop gespaard om de rivalenstrijd wat extra cachet te geven. De fanatieke DSC-aanhang die voor zoín 400 euro aan vuurwerk had ingeslagen, liet zich tijdens de opkomst flink gelden met een groot aantal blauwe rookpotten en andersoortige sfeerverhogende middelen. Ook de trouwe Alem-supporters lieten zich niet onbetuigd en het duurde dan ook niet lang voordat het terras bij de kantine vol oranje rook stond.
Het was een veelbelovend begin van een wedstrijd die altijd rood omcirkeld staat op de kalenders in Kerkdriel en Alem. Voor de winterstop was de onderlinge confrontatie met het brutale kleine broertje voor DSC het omslagpunt in het seizoen. Alem, dat de eerste periodetitel had gegrepen, begon juist scheutig punten te morsen in het vervolg van de competitie.
Het was ook DSC dat zondagmiddag op een druilerig sportpark De Oude Maas met zichtbaar vertrouwen begon. Toch was het de thuisploeg die via Mart van Boxtel de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. Zijn inzet verdween naast het doel van DSC-doelman Tom van Geffen. Een minuut later was het aan de andere kant van het veld wel raak. Leon van Heel profiteerde dankbaar van miscommunicatie tussen Luuk Steenbekkers en keeper Daav van Mil.
Die 0-1 was een flinke klap voor Alem, dat tot de rust niet meer in het spel voor zou komen. DSC speelde volwassen en troefde de ploeg van trainer Piet Saaman op duelkracht op alle fronten af, waardoor de achterste linie wel erg vaak aan de noodrem moesten trekken. Dat leverde de Kerkdrielenaren weer een overvloed aan vrije trappen op. …ťn daarvan kwam vanaf de linkerkant van het veld van de voet van aanvoerder Ton Burg. De Alem-goalie zag er wederom niet Ďgoedí uit en mocht van geluk spreken dat de bal nog voor de lijn kon worden weggewerkt. Zonder groots te spelen controleerde DSC het restant van de eerste helft.
Alem kwam vervolgens furieus uit de kleedkamer en counterde al snel naar de gelijkmaker. Mart van Boxtel schoot onberispelijk binnen na een combinatie met Lars Steenbekkers en Kevin Broekmeulen. Dat leek het startschot voor de jacht op de voorsprong, maar het zou tien minuten later juist DSC zijn dat wederom de leiding nam. De toch al zo ongelukkig keepende Van Mil tastte bij een corner volledig mis. Damian van Herwijnen had de bal in een leeg doel voor het inkoppen en maakte van die gelegenheid dan ook dankbaar gebruik. Na die goal zakte het niveau tot bedenkelijk niveau, alvorens de thuisploeg zich een kwartier voor tijd alsnog oprichtte.
Invaller Hans van den Boogaard had de gelijkmaker op zijn voet na een knappe solo door de Kerkdrielse defensie. Hij stuitte echter op Van Geffen, die alert ingreep. Alem ging met vereende krachten opzoek naar een doelpunt en daarvoor kreeg het drie minuten voor het einde loon naar werken. De volledig vrijstaande Kevin Broekmeulen was attent bij een hoekschop en tikte bij de eerste paal de 2-2 binnen. Die gelijkmaker voelde overigens voor alles en iedereen die oranje ademt als een winnende goal en Broekmeulen en zijn teamgenoten vierden de bevrijdende treffer dan ook uitgelaten.
(Verslag: 13 Mei 2018 - Martin van Hemert - Regio-voetbal.nl / Verslaggever regio Bommelerwaard)


1992/1993
Hans Hanegraaf
Alem
1-1
DSC
Peter Verhoeven

De streekderby tussen Alem en DSC in de vierde klasse bij de zondagamateurs is gisterniddag op sportpark "De Oude Maas" onbeslist geŽindigd. Beide rivalen zorgden niet bepaald voor een opwindende vertoning. Alem had vooral voor rust het betere van het spel en kwam ook verdiend op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft verraste DSC vriend en vijand door de gelijkmaker uit de enige kans tot dat moment aan te tekenen en had daarna zelfs nog mogelijkheden beide punten uit Alem mee te nemen.
Door de degradatie van Alem uit de derde klasse keken Alem en Kerkdriel al weer uit naar de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen waarin beide rivalen al direct tegen elkaar in het strijdperk moesten treden. De ploeg van DSC kende in vergelijking met het vorige seizoen geen wijzigingen. VBij Alem daarintegen hing laatste man Mari Leerintveld zijn voetbalschoenen aan de wilgen en stapte Bard van den Boogaard over naar het tweede team.
Aftasten
Na een aftastende openingsfase kwam Alem al in de negende minuut aan de leiding. Uit een afgeslagen aanval was het laatste man Hans Hanegraaf, die de bal op de middencirkel opving, twee DSC-verdedigers van zich afschudde en ook doelman Verstappen in de rechterbenedenhoek kansloos liet: 1-0.
DSC kon hier vooralsnog weinig tegenover stellen. De ploeg speelde te gehaast, passes kwamen niet aan en vooral op het middenveld misten de bezoekers de slag. Alem liet DSC maar aanknoeien. In de 20e minuut was Hans Hanegraaf dicht bij 2-0, maar in plaats van te schieten zette hij de bal voor wat niets opleverde. Enkele minuten later kroop DSC weer door het oog van de naald. Het offensiefje van Alem resulteerde in vier hoekschoppen. Uit ťťn van de corners bracht de lat redding.
Tien minuten voor rust leek Martien van de Sluis alleen op het Alem doel af te stevenen. Bram van Mil van Alem belette hem de doortocht ten koste van een gele kaart. De strijd werd gaandeweg grimmiger. Vooral de beide aanvoerders, Bert van Kessel van Alem en Willy Broekmeulen van DSC, gaven elkaar geen meter vrijheid. Vijf minuten in de tweede helft zag aanvoerder Bert van Kessel van Alem een vliegend schot in het dak van het doel verdwijnen, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel van Theo Leerintveld.
Druk
Alem zette DSC onder druk en het wachten was nog op het tweede doelpunt. Johan van Houten van DSC kreeg geel voorgeschoteld na een overtreding op Harrie Brekelmans van Alem. Uit de toegekende vrije trap schoot Bert van Kessel hoog over.
Het doelpunt waar de Alemse aanhang op zat te wachten viel zoals zo vaak aan de andere kant. Enrico Koenders van DSC gaf een slim steekpassje op Patrick Visser. De rechterspits, tot dan toe onzichtbaar, sprintte tot de achterlijn en uit zijn voorzet tikte Peter Verhoeven de gelijkmaker binnen: 1-1. Alem was daarna het spoor bijster. DSC putte moed uit de gelijkmaker en had de beste kansen op de overwinning. In de 72e minuut had Johan van Houten van DSC pech toen hij uit een vrije trap in tweede instantie de bal via de binnenkant van twee doelpalen weer het veld in zag stuiteren. Kort daarna bracht de lat redding boven doelman Herman van Osch van Alem en schoot Johan Verhoeckx van DSC hoog over. In de laatste minuten deed Alem nog iets terug door twee spetters van weer Hans Hanegraaf. Doelman Verstappen van DSC wenste echter niet meer te capituleren, waardoor beide ploegen met 1-1 genoegen moesten nemen.
(Verslag: 2 September 1992 - Brabants Dagblad)


1990/1991
 
Alem
0-0
DSC
 

Debutant Alem kon het 60-jarig bestaan van de club gisteren niet opfleuren met een mooie overwinning op streek genoot DSC. In deze derby bleek dat de verdediging van beide ploegen competitieklaar is, maar dat het aanvallend allemaal nog wat moeizaam gaat. Niemand stond er dus echt van te kijken dat de wedstrijd eindigde zoals hij begon: 0-0.
Alem kwam sterk uit de startblokken en kreeg al na twee minuten een kans. Keeper Gerard Vos liet de bal uit zijn handen glippen en uit een scrimmage ging de bal maar net naast. In de beginfase liet nieuweling Howard Goddard, gekomen van OSS'20, ook zien dat hij een echte aanwinst is voor Alem. Na een rush langs de zijlijn en een goede voorzet van Bert van Kessel kwam Goddard hoog boven zijn bewaker uit en kopte steenhard in. Vos reageerde echter bliksemsnel en stompte te bal over.
DSC keek even de kat uit de boom maar kwam na twintig minuten sterk opzetten. Het doel van Alem werd bestookt met afstandschoten en de thuisploeg had het aan de proachtige reddingen van doelman Herman van Osch te danken dat het 0-0 bleef.
De bezoekers uit Kerkdriel bleven tot de rust de sterkste ploeg. Alem had veel moeite met de lange uittrappen van Vos en gaf veel schietkansen weg.
Na rust lag het initiatief bij Alem en loerde DSC op de counter. Wim Steenbekkers schoot goed in na voorbereidend werk van Hans Hanegraaf maar vond doelman Vos op zijn weg. Goddard schoot nog een keer gevaarlijk maar lag na zijn sterke eerste kwartier toch stevig aan de ketting bij Johan van Houten.
Ook de spitsen van DSC wisten zich geen raad met de spaarzame kansjes. De uit eigen jeugd afkomstige en razendsnelle Jurgen van der Kammen kwam te weinig los van zijn bewaker Mari Leerintveld en Enrico Koenders en Johan Hooijmans bleven ook onzichtbaar. Het meeste gevaar onstond nog bij aanvallen waar Willy Broekmeulen bij betrokken was.
Twintig minuten voor tijd kroop DSC door het oog van de naald. Na een corner viel de bal op twee meter voor het doel en via verschillende voeten raakte het leder de binnenkant van de paal en ketste weer het veld in.
Weer tien minuten later stond wel heel Alem te juichen. Bert van Kessel versloeg Vos met een strakke schuiver. Scheidsrechter Timmermans uit Helvoirt, die een sterke wedstrijd floot, stond echter op de doellijn en keurde de treffer af. In het tumult dat daarop ontstond slingerde Bert van Kessel enkele krachttermen in de richting van Timmermans en werd uit het veld gestuurd. Een domper dus voor Alem dat het nu minstens een wedstrijd zonder de sterke Van Kessel moet doen.
Wie nu een oprukkend DSC had verwacht kwam bedrogen uit. Het zelfvertrouwen van de ploeg heeft in de voorbereiding enkele flinke deuken opgelopen want zelf met een man meer bleef de ploeg behoudend spelen en werd het slotoffensief aan Alem overgelaten. De uiteindelijke puntendeling werd door de Kerkdrielse formatie dan ook met gejuich begroet.
(Verslag: 2 September 1990 - Brabants Dagblad)


1985/1986
Hans Hanegraaf
Alem
1-1
DSC
Chris Baars

Ook Alem is het niet gelukt DSC met zijn eerste nederlaag van dit seizoen op te zadelen. Liefst duizend toeschouwers zagen gistermiddag wel dat de ploeg van Hennie Zwiers een heel eind op de goede weg was. Een kwartier voor het eindsignaal hield Chris Baars de ongeslagen status van DSC intact (1-1).
De streekderby tussen deze twee ploegen uit de Bommelerwaard draait vaak uit op een gelijkspel. Het vorige duel in Kerkdriel eindigde ook al in een onbeslist (3-3). Ondanks de tien punten verschil van Alem op koploper DSC waren beide clubs gisteren weer aardig aan elkaar gewaagd.. Het spel van Alem oogde misschien iets verzorgder, maar DSC stelde daar krachtvoetbal tegenover.
Zowel Alem als DSC kreeg tijdens de eerste helft een aantal goede scoringskansen, maar beide faalden in de afwerking. Na rust ging dat tweemaal beter. Twee minuten na rust profiteerde aanvoerder Hans Hanegraaf van een fout die de Kerkdrielse keeper Gerard Vos maakte. Hij riep wel "los", maar greep de bal niet. Hanegraaf knikte vervolgens raak.
Ware gezicht
Daarna toonde DSC eigenlijk pas zijn ware gezicht. Het voerde zijn aanvallende daden op en voor de thuisploeg braken moeilijke tijden aan. Zo moest Jack Bogers tot tweemaal toe op de doellijn te hulp schieten. Eerst redde hij op een inzet van Willy Broekmeulen en daarna deed hij hetzelfde bij een scoringskans van Chris Baars. De topscorer van de vierde klasse was het ook die een kwartier voor tijd de gelijkmaker fabriceerde. Baars bracht hiermee zijn totaal op vijftien, bijna de helft van de goals die DSC tot nu toe dit seizoen maakte.
(Verslag: 22 December 1985 - Brabants Dagblad)


1984/1985
Wim Steenbekkers
Hans Hanegraaf
Alem
2-2
DSC
Martin van der Sluis
Michel Wijgergangs

Met volle teugen genoten ze, de ruim vierhonderd toeschouwers, gistermiddag van de onvervalste streekderby tussem Alem en DSC. Geen wonder ook, want beide ploegen schotelden hun aanhang een heerlijke partij voetbal voor. De krachtsverschillen bleken daarin zo gering, dat beide elftallen hun enerverende ontmoeting tevreden beŽindigden met een 2-2 gelijkspel.
Het gelijke spel van gistermiddag betekent dat DSC tot nu toe slechts een schamel puntje uit twee wedstrijden heeft. Een competitiestart die DSC' nieuwe trainer Theo Oremans ogenschijnlijk beter heeft voorgesteld. Toch moet zijn vertrouwen in het elftal na gisteren weer wat zijn gegroeid. DSC verscheen veel gemotiveerder en attenter op de grasmat dan vorige week, toen het een 0-5 nederlaag aan zijn broek kreeg gesmeerd door HVCH. Alem begon zijn competitie - de derby tegen Rossum werd vorige week afgelast - dus met een verdienstelijk resultaat.
Vooral de Kerkdrielse aanvaller Martin van der Sluis was tegen Alem beter bij de les. De kwikzilverige speler haalde met zijn onnavolgbare passeerbewegingen bewaker Jack Hanegraaf het bloed onder de nagels uit. De linkerverdediger van Alem kon Van der Sluis nauwelijks intomen. Reden voor trainer Hennie Zwiers om Michel Ketels bij Martin van der Sluis te posteren. Maar ook Ketels wist zich geen raad met zijn nieuwe tegenstander. De DSC-aanvaller stuurde zijn tegenspelers van het kastje naar de muur, dolde hen gek en stichtte geregeld gevaar in de Alemse defensie.
Een zucht van verlichting ging door de Alemse ploeg, toen Martin van der Sluis in de tweede helft plotseling om een wissel vroeg. Daarvoor was hij op weg naar het Alemse doel in de mangel genomen door twee verdedigers. Scheidsrechter Verhoeven, die goede momenten afwisselde met slechte, ging niet in op Van der Sluis' verzoek om een penalty. De Kerkdrielse aanvaller bleek hierover zo gefrusteerd, dat hij zijn trainer om vervanging verzocht. Als reden voerde hij aan: "Ik heb nog niets. Zo wil ik het ook houden."
De derby tussen Alem en DSC kende soms grimmige momenten, maar was verre van hard. Ofschoon de namen van Henk van Meerten (DSC) en Mari Leerintveld (Alem) wel in het boekje van scheidsrechter Verhoeven terecht kwamen. Nee, het treffen van gistermiddag bood de toeschouwers waar voor hun entreebewijs. Spanning tot de laatste minuut.
DSC was in de beginfase iets minder verstijfd van de zenuwen dan Alem en schiep zich de betere kansen. Toch opende de thuisploeg de score. De talentvolle jeugdspeler Wim Steenbekkers ontving de bal van Joop Kollenburg en via het been van een Kerkdrielse verdediger ging het gespikkelde ding met een boogbal in het doel: 1-0. Het doelpunt prikkelde Alem zo zeer, dat het geleidelijk aan zijn tegenstander overvleugelde met snel combinatievoetbal. Johan de Raad knalde drie minuten voor het rustsignaal vanaf zeker vijfendertig tegen de Lat. Een kwartier eerder had DSC-verdediger John van der Sluis zijn inzet via de kruising naast het doel zien mislukken.
Levendige
Het bleef een levendige wedstrijd in die eerste helft. Zeker toen Martin van der Sluis zijn ploeg twee minuten voor het rustsignaal op gelijke hoogte bracht. De Alemse verdediging aarzelde de bal weg te werken, waardoor Van der Sluis zijn goaltje kon meepikken.
Na de thee kwam DSC verrassend aan de leiding. Peter Verhoeven rukte met de bal op naar het Alemse strafschopgebied, waarna hij de sprintende Michel Wijgergangs ontwaarde. Wijgergangs kreeg de bal in de voeten gespeeld en passeerde met een diagonaal schot de piepkleine keeper Piet van Boxtel.
Het duurde tot de 76e minuut dat Alem de gelijkmaker scoorde. Huub van Mook verzond de bal vanaf de linkerflank naar Hans Hanegraaf, die alle tijd had om de juiste hoek uit te kiezen. Beide ploegen probeerden in die slotfase nog de volle buit binnen te halen, maar slaagden daar niet in. Evenmin Peter Verhoeven, die allen op doelman Van Boxtel afging en de bal te mooi over hem heen wilde lobben. De bal ging maar centimeters naast.
(Verslag: 16 September 1984 - Brabants Dagblad)


1983/1984
Ad Akkermans
Alem
1-0
DSC
 

De voetbaldwergen uit Alem kunnen zich na de sensationele 1-0 overwinning in de streekderby tegen DSC met het predikaat reuzendoders tooien. Werd twee weken geleden EVVC op eigen veld bedwongen, gisteren moest het tot nu toe ongeslagen DSC eraan geloven. Juist deze triom smaakte goed omdat hij behaald werd op de aartsrivaal uit Kerkdriel.
Maar liefst 500 toeschouwers woonden dit spectaculaire duel bij.
Zoals het een derby betaamt gaven de ploegen elkaar geen duimbreed toe en werd om elke bal gevochten. Het verschil van zeven punten op de ranglijst werd geen moment waargemaakt door DSC. Integendeel, het was Alem dat het meeste aanspraak maakte op de overwinning.
Direkt na de aftrap werd al duidelijk dat Alem niet van plan was om zich de rol van underdog te laten opdringen. De ploeg kwam fel uit de startblokken en drong van meet af aan DSC terug op eigen helft. Over alle linies was de ploeg de meerdere. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. In de twintigste minuut werd Gerard van Mook op rechts weggestuurd. Zijn tegenstander gunde hij de tijd om zijn hielen te bestuderen en zelf gaf hij een gave voorzet naar Ad Akkermans, die met een prachtig schot voor 1-0 zorgde.
Tot het rustsignaal kwam er geen verandering in deze stand.
Na de pauze liet DSC zien dat het niet voor niets meedraait in de top, maar het dappere Alem gaf geen krimp. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam er minder overleg in het spel van DSC en trachtte de ploeg de gelijkmaker te forceren. Dit leidde tot minder aandacht voor de verdediging en tot gevaarlijke counters van Alem. Bij een van deze tegenstoten leek Gerard van Mook voor de beslissing te gaan zorgen. Alleen op de doelman afgaand werd hij echter net buiten de beruchte lijnen getorpedeerd. De vrije trap leverde niets op.
Hierna Berustte DSC in zijn lot en kon Alem zich op gaan maken om feest te vieren. David had Goliath verslagen.
(Verslag: 20 November 1983 - Brabants Dagblad)


1982/1983
2x Hans Leerintveld
Hans Hanegraaf
Alem
3-1
DSC
Johan van Houten

"Het had zo mooi kunnen zijn", verzuchtte menige toeschouwer gisteren na afloop van het duel Alem-DSC. De twee buurmannen bakten er in hun ontmoeting namelijk weinig tot niets van. Thuisclub Alem kan dan nog terugvallen op de titel van 'de minst slechte' en pakte een fikse overwinning, 3-1.
Gezien de statistieken had Alem ook het meeste baat bij een zege. In deze ontmoeting waren de punten echter 'slechts' een bijkomstigheid. De winnaar bracht immers ook de eer van de streek op zijn naam.
Dat gold ook voor DSC. Veel vechtlust, maar niet echt mooi. Het pleit voor de gasten dat ze bleven voetballen, want er lukte werkelijk niets bij de Drielse spelers. Tot overmaat van ramp verloor men in de slotfase ook keeper Mats Pompen. Hij werd, na een kleine botsing met enkele ploeggenoten en Hans Hanegraaf van Alem, op een brancard van het veld gedragen.
In de 25e minuut mocht Hans Leerintveld de score openen. Op een voorzet van Huub van Mook kopte hij beheerst in, 1-0. De vreugde was echter van korte duur. Met een schitterend schot bracht Johan van Houten zijn ploeg naast Alem, 1-1. Op slag van rust was het andermaal Hans Leerintveld, die met een prachtige kopbal Alem met een voorsprong liet rusten. De voorzet was afkomstig van Johan de Raad.
Hans Hanegraaf mocht in de slotfase aan elke twijfel een einde maken, 3-1. De trieste afgang van keeper Mats Pompenbetekende tevens het einde van de wedstrijd.
(Verslag: 17 April 1983 - Brabants Dagblad)


1978/1979
Johan de Raad
Hans Hanegraaf
Alem
2-1
DSC
Willy Broekmeulen

Een topper was de streekderby tussen Alem en DSC, die een record aantal bezoekers naar Alem trok en deze mensen zullen zeker geen spijt hebben gehad van hun gang naar het voetbalveld. Het was een uiterst attractieve wedstrijd tussen twee ploegen die wilden voetballen en dat was deze middag de grootste winst.
Alem was overigens de gehele wedstrijd de betere ploeg en DSC heeft de hoge positie op de ranglijst niet helemaal waar kunnen maken. Vooral voor rust speelde de thuisclun bijzonder sterk en reeds na tien minuten had Johan de Raad al succes en dat betekende 1-0. Nog voor de pauze had men deze voorsprong uit kunnen breiden, maar de verdediging van DSC gaf geen krimp meer.
De tweede helft was eigenlijk nog attractiever dan de eerste, want nu was het DSC dat in de beginfase sterk in de aanval ging en via een fout in de verdediging van Alem kon men zelfs, door Willy Broekmeulen, op gelijke voet komen.
Dit had de genadeklap voor Alem kunnen zijn, maar DSC ging er gemakshalve van uit dat een gelijkspel ook al niet slecht zou zijn en nam gas terug, wat de grootste fout van de gehele wedstrijd is geweest/ Alem bleek namelijk een beter conditie te hebben en de laatste twintig minuten kwam DSC, onnodig, weer in de problemen. De thuisclub werd sterker en dat kreeg een bekroning acht minuten voor tijd, toen een van de uitblinkers, Hans Hanegraaf, via een kopbal 2-1 liet aantekenen.
DSC had geen kracht meer, waardoor zij met een nederlaag genoegen moest nemen.
(Verslag: 18 Maart 1979 - Brabants Dagblad)

Menno van de Griendt (3) verdedigt en VAR-moment bij Kevin Broekmeulen?
| Archiefbeeld | 13 Mei 2018 | Alem - DSC (2-2) |Hans Brekelmans van Alem passeert Jeroen Verhoeckx (op de grond)
| Archiefbeeld | 02 September 1992 | Alem - DSC (1-1) |De derby tussen Alem en DSC bleef doelpuntloos. De kopbal van Hans Hanegraaf kon daar ook niets aan veranderen
| Archiefbeeld | 02 September 1990 | Alem - DSC (0-0) |Bas de Cocq van Delwijnen (2) wacht Huub van Mook van Alem op
| Archiefbeeld | 22 December 1985 | Alem - DSC (1-1) |Een spelmoment uit de wedstrijd tussen Alem en DSC. De Bommelerwaardse derby eindigde in 2-2
| Archiefbeeld | 16 September 1984 | Alem - DSC (2-2) |Een aanvaller van DSC stelt doelman Piet van Boxtel op de proef
| Archiefbeeld | 20 November 1983 | Alem - DSC (1-0) |Aanvoerder John van der Sluis ruimt op in het DSC-doelgebied. Hij wordt daarbij terzijde gestaan door Paul Coset en Johan van Houten
| Archiefbeeld | 17 April 1983 | Alem - DSC (3-1) |