Voorbeschouwing Alem - SCR

Vereniging Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten Voor Tegen
4 SCR 10 6 2 2 20 29 17
6 Alem 10 5 3 2 18 21 15

Voor Alem staat de subtopper tegen SCR op het programma, de nummers vier en zes van de ranglijst.

Komende zondag speelt Alem tegen SCR. De ploeg uit Rijswijk heeft een voorsprong van twee punten op Alem. Bij een overwinning van de oranjehemden gaat de ploeg zijn tegenstander van dit weekend voorbij op de ranglijst. Het zal echter een flinke klus worden om SCR te verslaan.
Beide teams hebben een overwinning nodig om aansluiting te houden met de top van de competitie. In wedstrijden als deze zijn de verschillen vaak klein, ze worden op details beslist. Factoren als geluk en de vorm van de dag kunnen de doorslag geven. Vooraf lijken Alem en SCR aan elkaar gewaagd.

LET OP: De wedstrijd begint, vanwege invallende duisternis, om 14:15 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J.H. (Hans) van den Wildenberg.

De voorgaande thuiswedstrijden tegen SCR verliepen als volgt:

Seizoen

2017/2018
2x Kevin Broekmeulen
SCR

Lang leek de thuisclub tegen puntverlies aan te lopen. Totdat Kevin Broekmeulen vlak voor tijd twee keer scoorde. Eén keer met het hoofd en een keer uit een strafschop.
"Ik moet zeggen dat SCR een redelijke tegenstander was. Het spul bleef ook lang in evenwicht. Daarnaast speelde de Sinterklaasviering op de club van zaterdagavond de spelers denk ik nog parten. We werden in de wedstrijd pas heel laat wakker", sprak Alem-trainer Piet Saaman glimlachend. Het was Broekmeulen die als eerste klaarwakker was. Zijn 1-0 werd geboren uit een kopbal en de 2-0 startte vanaf de strafschopstip.

2014/2015

2x Davy Rademaker
Tim Schipper
Wesley Vink

Alem had in zijn eerste voorstelling voor eigen publiek geen beste dag. SCR won zondag met ontluisterende cijfers: 0-4.
De vier doelpunten werden keurig over twee helften verdeeld. Het stroeve Alem liep extra achter de feiten aan door de tweede gele kaart die Martijn Leerintveld al na ruim een half uur voorgeschoteld kreeg.
Trainer Patrick Theuwis kon praten wat hij wilde, maar hij kreeg zijn machine niet aan de praat. “Wij zijn geen ploeg die de tegenstander voetbaltechnisch van de mat speelt, wij moeten het van strijd hebben. Maar beleving en strijdlust ontbraken vanmiddag volledig. Zonder die kwaliteiten valt Alem door de mand”, aldus Theuwis die de komende week nog een hartig woordje met zijn selectie wil wisselen.

2013/2014

Tim Schipper

In een fysieke wedstrijd vonden de belangrijkste wapenfeiten plaats na ongeveer een uur. Waar Alem-speler Martijn Leerintveld een kans miste, scoorde Tim Schipper direct daarna aan de andere kant wel.
Het Rijkswijkse SCR herstelde zich keurig van de nederlaag van vorige week. Toen werd het met 1-2 verloren van RKTVC. In Alem werd had de ploeg van trainer Marcel Helderton uiteindelijk aan een doelpunt genoeg: 0-1.
Voor rust viel er niet veel te beleven, maar in de tweede helft had SCR een overwicht.
Twintig minuten voor tijd bracht uitblinker Maarten Ahlers de bal op. Tim Schipper won het duel en kopte de bal nog net langs de uitgelopen Alemse doelman.
SCR had personele problemen. Martijn Winters was vorige week tijdens een oefenwedstrijd geblesseerd geraakt. Net als Marvin Verbeek, die slechts een helft mee kon doen. Doelpuntenmaker Schipper kwam in botsing en moest er met een hoofdblessure af. Rens van den Berg was al in de warming-up afgehaakt. Noodgedwongen speelde reservedoelman Michael van Lent de laatste tien minuten in de spits.
In de slotfase stond SCR onder druk. Alem hanteerde de lange trap. Trainer Marcel Helderton haalde de kopsterke Jarin Baauw naar achteren en die haalde heel wat ballen weg. In de laatste minuut leek Jeroen Veldhuizen op weg naar de 0-2. De keeper van Alem redde.

2000/2001
2x Kees-Jan Zwanenberg
Alex Steenbekkers
Wim Steenbekkers
Onbekend

Alem bleek vanaf het begin een maatje te groot voor SCR en het was aan de doelman van de gasten te danken dat de score score tot de rust beperkt bleef tot 1-0.
Na de rust bleef Alem drukken en binnen twintig minuten op een comfortabele 3-0 voorsprong. Ondanks een fraai ingekopt tegendoelpunt: 3-1 was het vijf minuten later voor Alem weer raak: 4-1. Hoewel de scheidsrechter mild was, vielen er toch twee rode kaarten voor SCR.

1977/1978
2x Hans Hanegraaf
SCR

De thuisclub ging met het beproefde concept, de bal in de ploeg houden, van start en schiep zich zo al snel een veldoverwicht. het was uit een voorzet van Piet van Boxtel dat Hans Hanegraaf Alem aan een voorsprong hielp: 1-0.
Onmiddelijk na de aftrap in de tweede helft was het opnieuw Hans Hanegraaf die kon scoren uit een uitstekende dieptepass van Ton de Wit. De thuisploeg hield het spel hierna goed onder controle en zodoende bleef het 2-0.

1976/1977
Huub van Mook
Zanddijk

Na 25 minuten scoorde Zanddijk uit een corner 0-1, maar Huub van Mook bracht de thuisclub weer op Gelijke hoogte met een hard schot: 1-1.
De strijd golfde goed op en neer, totdat de goed leidende scheidsrechter van Oorschot de wedstrijd moest staken, toen publiek van de gasten er niet toe gebracht kon worden het speelveld te verlaten na een overtreding tegen een SCR-speler.

1975/1976
Hans Hanegraaf
Gerard van Mook
Piet van Boxtel