Voorbeschouwing GVV - Alem

Positie
Vereniging Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten Voor Tegen
2 Alem 12 9 1 2 28 34 13
5 GVV 15 7 3 5 24 29 26


Alem moet zondag winnen om niet achterop te raken bij koploper RKTVC. Dat wordt zeker geen makkelijke opgave tegen GVV uit Geldermalsen.


Scheidsrechter Frans Vissers

De 76-jarige Vissers begon in 1975 als scheidsrechter. De Vughtenaar is oudste scheidsrechter uit de regio die nog wedstrijden van eerste elftallen in het amateurvoetbal fluit.
Een sterke tegenstander voor Alem, dat na de vele afgelastingen van de laatste tijd, de competitie gaat hervatten in Geldermalsen.
GVV is een team waar je niet zomaar van wint. Een stugge ploeg die vooral in dode momenten prima spelers hebben om hier voordeel uit te trekken.
Alem zal moeten winnen, om in het spoor te blijven van concurrent RKTVC dat al vier wedstrijden meer speelde dan de oranjehemden.

De KNVB heeft laten weten dat clubs onder de Hoofdklasse tot en met de vijfde klasse verplicht uit moeten wijken naar het kunstgras bij een afgelasting. Dit gaat dus komend weekend al in.

Op "Sportpark Anton Kruger" brengt de zeer ervaren scheidsrechter Frans Vissers uit Vught om 14:30 uur de bal aan het rollen.De voorgaande uitwedstrijden tegen GVV verliepen als volgt:

Seizoen  
GVV
 
Alem
 

2018/2019
Brandon Monhemius
GVV
1-1
Alem
Martijn Leerintveld

De bezoekers kwamen na rust via Martijn Leerintveld op voorsprong. Toen stond GVV al met een man minder, na een rode kaart. Voor de overwinning bracht Alem volgens leider Ton Steenbekkers te weinig. "De gelijkmaker kwam uit een zondagsschot", aldus Steenbekkers.
GVV, dat na 23 minuten Nick van Arkel zijn tweede gele kaart zag pakken en verder met tien man moest, speelde desondanks 1-1 tegen medefavoriet Alem.
"Daarna moesten wij alle zeilen bijzetten", keek trainer Nicki Beekwilder terug. "En we gingen met een goed gevoel de rust in." Dat goede gevoel was binnen vier minuten weg: 0-1. Eric Tap kopte een bal ongelukkig weg en Alem profiteerde en klopte doelman Koen Duyx.
GVV rechtte de rug en Brandon Monhemius kwam na een uur Tap vervangen. Vijf minuten later schoot de invaller de 1-1 op het bord. Kort voor tijd zag Leon van Zee een schot voorlangs gaan. Het bleef 1-1.


2017/2018
Marcel van der Heijden
Danny Hak
GVV
2-2
Alem
Mats Steenbekkers
Lars Steenbekkers

Alem speelde zondag tegen GVV de tweede topper op rij. Vorige week ging Theole er aan maar nu werd het echter geen driepunter. Het duel in Geldermalsen eindigde in 2-2. “We hadden eigenlijk moeten winnen. We hebben veel kansen gehad. De tegenstander was blij met het puntje, nou wij dus niet”, sprak Alem-trainer Piet Saaman. Saaman had wel een compliment. “We scoorden twee keer in een uitwedstrijd tegen een defensief ingestelde ploeg. Dat is een pluspunt.” Mats en Lars Steenbekkers zorgden voor de goals bij Alem dat samen met GVV in 4E de koppositie in blijft nemen.


2016/2017
Marcel van der Heijden
Danny Hak
GVV
2-2
Alem
Mart van Boxtel
Martijn Leerintveld

In de strijd om de bovenste plaatsen heeft GVV zondagmiddag dure averij opgelopen. Op eigen veld kwam de ploeg van trainer Robin Berendsen niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen Alem.
De eerste helft was de thuisclub heer en meester. Na enkele prima mogelijkheden duurde het tot vlak voor rust totdat GVV het net pas wist te vinden. Wie anders dan topscorer Marcel van der Heijden zette zijn club op een 1-0 voorsprong, wat tevens de ruststand was.
De tweede helft kende een goede start van de gasten, met uiteindelijk ook de verdiende gelijkmaker (1-1) na een uur spelen. Vervolgens gebeurde er niet veel noemenswaardigs, tot aan een krankzinnige slotfase. Diep in blessuretijd zorgde een vrije trap op een gevaarlijke positie voor GVV nota bene voor een tegengoal aan de andere kant. Via de muur kwam de bal terug bij een speler van Alem, op dat moment al dan niet in buitenspelpositie, welke de counter inleidde met als eindstation Martijn Leerintveld (1-2). Met dit late doelpunt dachten de gasten de volle buit mee terug te nemen, maar niets bleek minder waar. In de vijfde minuut van de blessuretijd redde Danny Hak op de valreep nog een punt voor de thuisclub, want de wedstrijd eindigde in 2-2. Opvallend detail is dat aan beide goals in blessuretijd een nadrukkelijk buitenspelluchtje zat.


2001/2002
???
GVV
1-1
Alem
Marco Korthals

Alem ging uitstekend van start. Met mooi voetbal werd het GVV op alle fronten moeilijk gemaakt. Nog voor rust kwam de kentering. Door een dubieuze rode kaart van Bert van Kessel (30e minuut) moest Alem zich reorganiseren. Daar kon GVV dankbaar gebruik van maken. De thuisclub viel veel aan en kwam vlak voor rust op voorsprong door een benutte strafschop: 1-0.
Na de thee was Alem weer het sterke collectief van voor de rode kaart. Alrm kreeg veel kansen maar het lukte vooralsnog niet om te scoren. Marco Korthals deed dat wel. Na een goede voorzet van Valkis maakte hij in de 70e minuut de verdiende gelijkmaker in Geldermalsen: 1-1.
Het gelijke spel betekende het eerste competitiepunt voor Alem in dit seizoen (na zes wedstrijden).


1998/1999
???
GVV
3-3
Alem
Wilbert van Boxtel
Patrick van Boxtel
Theo Leerintveld

Alem combineerde voor rust gemakkelijk en zette GVV op eigen helft vast. In de 30e minuut legde Henk Wijgerse de bal tussen de GVV-verdediging de keeper, waardoor Wilbert van Boxtel een vrije doortocht had. Vijf minuten later werd het zelfs 0-2 door Patrick van Boxtel. Op slag van rust scoorde GVV tegen: 1-2. Dat was de ommekeer in de wedstrijd. De thuisploeg schakelde over op lange ballen en zette daarmee Alem, dat een kopsterke verdediger mist, onder druk. Tussen de 55e minuut en de 60e minuut boog de ploeg uit Geldermalsen de achterstand om in een 3-2 voorsprong.
In de blessuretijd scoorde Leerintveld uit een scrimmage de niet meer verwachtte gelijkmaker: 3-3.


1997/1998
???
GVV
2-2
Alem
Gerard Dekkers
Piet Saaman

Alem kwam in de eerste helft door een benutte strafschop van Dekkers op een 0–1 voorsprong (37e minuut). In de tweede helft was Alem een klasse beter als GVV maar scoorde pas in de 87e minuut de 0-2 via Piet Saaman. Hierna liet men de teugels te gemakkelijk vieren. In de blessuretijd scoorde GVV totaal onverwachts twee doelpunten en bracht de eindstand op 2-2. Alem had deze wedstrijd moeten winnen.


1981/1982
Hassan
GVV
1-2
Alem
Adri Leerintveld
Gerard van Mook

In Geldermalsen dan de wedstrijd van de waarheid tussen de nummer een en twee van de ranglijst. Er was veel publiek op het nieuwe sportcomplex van GVV en de liefhebbers die de regen hadden getrotseerd, hebben daar geen spijt van gehad.
Het is een echte topper geworden tussen de leeuw uit Geldermalsen en het muisje uit het dorp Alem, dat met haar 500 inwoners toch maar een ploeg op de been brengt die goed meedraait in de strijd om de titel.
Vooraf had Alem de pech, dat men met drie invallers moest aantreden in verband met schorsing en ziekte. Natuurlijk geen prettig vooruitzicht, maar na afloop van deze wedstrijd hoorde je daar niemand meer over.
Verrassend genoeg was het Alem, dat over de gehele wedstrijd bekeken de technisch betere ploeg was en eigenlijk is dat wat teleurstellend voor GVV.
Het ritme van voor de winterstop heeft men niet meer en dat heeft de ploeg in de laatste twee wedstrijden al drie punten gekost.
Alem was dus wat beter en ook met wat meer inzet, bij GVV deed men het vaak te rustig aan. Het was overigens wel een uiterst sportieve wedstrijd waarin Alem voor de rust al de basis voor het succes legde door een 0-1 voorsprong te nemen.
GVV kreeg direct na de pauze echter weer hoop, want binnen een minuut was het gelijk door een doelpunt van Hassan. Toen werd het een levendige wedstrijd, met gevaarlijke aanvallen van beide ploegen, waarbij de meeste dreiging van Alem kwam. GVV had problemen in het uitverdedigen en een kwartier voor tijd leverde dat Alem een 2-1 voorsprong op.
Toen moest GVV wel voor de aanval kiezen en Alem kwam onder een behoorlijke druk te staan. De tijd was echter kort en het overleg in de aanval ontbrak bij de thuisclub. Men kon niet meer langszij komen en dat betekende voor GVV de eerste nederlaag op eigen terrein en een verdiende overwinning voor een uiterst sterk Alem.

Archiefbeeld | 07 Februari 1982 | GVV - Alem (1-2)


GVV scoort. Naar later blijken zal het enige doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Alem,
die voor de mannen uit Geldermalsen met 1-2 verloren ging

Archiefbeeld | 07 Februari 1982 | GVV - Alem (1-2)